Un lider din opoziţie îl acuză pe Dragnea că încearcă să blocheze iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice” la Parlament

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a cerut, joi, la Parlament, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu mai blocheze la nivel legislativ iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” şi să o trimită către Curtea Constituţională a României.

532 afișări
Imaginea articolului Un lider din opoziţie îl acuză pe Dragnea că încearcă să blocheze iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice” la Parlament

Un lider din opoziţie îl acuză pe Dragnea că încearcă să blocheze iniţiativa „Fără Penali în funcţii publice” la Parlament

„Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa <Fără Penali> la nivelul Secretariatului Parlamentului. Încercând să vedem care este stadiul, am aflat că iniţiativa nu a fost încă trimisă la CCR, deşi semnăturile au fost depuse din 21 septembrie. În 26 octombrie, în urmă cu două luni, USR a făcut o solicitare expresă Secretariatului să trimită aceste semnături Curţii Constituţionale pentru că există un termen de 60 de zile după cum ştiţi. În continuare, Liviu Dragnea refuză să transmită semnătrurile iniţiativei Fără penali de la Secretariatul Camerei Deputaţilor către CCR”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

Liderul USR a precizat că încercarea de blocare a iniţiativei „Fară penali în funcţii publice” se face sub pretextul unor motive tehnice.

„Solicităm ca săptămâna viitoare, în Biroul Permanent al săptămânii viitoare, să fie introdusă solicitarea pe ordinea de zi şi semnăturile să fie transmise către CCR aşa cum prevede expres legislaţia în vigoare. Este o încercare de blocare a acestei iniţiatuve sub pretext tehnic, că nu s-a terminat copierea, nişte motive care de fapt nu stau în picioare. Este o încercare de tergiversare şi de blocare a iniţiativei la Parlament la secretarit. Solicităm lui Liviu Dragnea să respecte solicitarea a peste 1 milioan de români care vor ca românia să nu mai aibă cetăţenii în funcţii publice şi să transmită CCR şi să nu mai încalce încă o lege după cum ne-a obişnuit în ultimii doi ani de zile.”, a adăugat Dan Barna.

USR a depus, pe 25 octombrie, la CCR iniţiativa „Fără penalii în funcţii publice”, cu 850.000 de semnături, la Curtea Constituţională pentru validare, conform procesului legislativ, a anunţat joi preşedintele formaţiunii, Dan Barna.

„Iniţiativa Fără Penali este depusă la CCR. Am depus 850.000 de semnături validate de către primăriile din ţară. Mai erau apropae 100 de localităţi unde primarii au refuzat din diverse motive să ne elibereze semnăturile, dar în acest context în care statul de drept este atacat fără precedent, în acest context în care vedem că asupra parchetelor se exercită o presiune extraordinară, în acest context în care l-am văzut ieri (miercuri-n.r) pe Liviu Dragnea eliminând ideea că acea Curte specială pentru magistraţi astfel cum solicită comisia de la veneţia, consierăm că este momentul ca Intiativa fără penali să meargă mai departe”, a declarat preşedintele USR, în Parlament.

Dan Barna a precizat că i-a transmis şi preşedintelui României, Klaus Iohannis, că îşi doreşte ca iniţiativa să beneficieze de sprijinul acestuia.

„I-am transmis preşedintelui că ne dorim şi un sprijin din partea domniei sale ca această iniţiativă să ajungă la referendum şi intre în procedură parlamentară. Avem peste cinci-şase localităţi ale căror primari au refuzat efectiv să validerze aceszte semnături sau să valideze aceste semnături. Este o încălcare flagrantă şi explicită a legii”, a adăugat preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Pe 20 septembrie USR a depus la Parlament o primă tranşă de 335.000 de semnături pentru iniţiativa cetăţenească Fără Penali, iar pe 21 septembire a fost depusă şi cea de-a doua tranşă, cu 446.000 de semnături.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici