Un membru al opoziţiei o acuză pe Firea că „s-a cocoţat” pe scandalul primarilor

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, miercuri pe Facebook, că Gabriela Firea are „tupeu de mahala” prin faptul că Primăria Generală a Capitalei a avut cel mai mare buget din ţară în ultimii doi ani, iar acum edilul „s-a cocoţat pe scandalul primarilor” privitor la bugetele locale.

688 afișări
Imaginea articolului Un membru al opoziţiei o acuză pe Firea că „s-a cocoţat” pe scandalul primarilor

Un membru al opoziţiei o acuză pe Firea că „s-a cocoţat” pe scandalul primarilor

„Cât tupeu de mahala poate avea Firea! S-a cocoţat pe scandalul primarilor cu bugetele locale în condiţiile în care Primăria Capitalei are cel mai mare buget din ţară şi în doi ani nu a făcut nimic pentru Bucureşti. Trebuie să ai mult tupeu şi să fii Firea, să vii după doi ani de mandat, în condiţiile în care ai avut bani, şi să spui că din cauza partidului PSD, din care faci parte, şi a propriului Guvern, nu ai fost în stare să faci nimic pentru deblocarea traficului, pentru modernizarea transportului public, pentru Centură Capitalei, pentru reabilitarea reţelei RADET, pentru construirea spitalului metropolitan sau pentru dotarea şi igienizarea spitalelor din Bucureşti”, a scris Ionel Dancă, miercuri, pe Facebook.

Liberalul susţine că Gabriela Firea vrea să fie exclusă din PSD şi să dea vina pe Liviu Dragnea pentru promisiunile neîndeplinite din Capitală.

„Firea e un primar fake pentru Bucureşti care nu are nicio legătură cu administraţia oraşului la fel că medicul fals italian prins că nu avea nicio legătură cu medicină. Mai devreme sau mai târziu, la fel va fi prinsă şi Firea cu minciună. Firea vrea să fie exclusă din PSD şi să dea vina pe Dragnea şi PSD pentru toate nerealizările ei în Capitală. Însă, oricât ar fugi Firea de Dragnea şi de PSD, ei sunt la fel de escroci. Este Firea PSD să mintă, să înşele oamenii, să fure banii publici şi să arunce vina pe alţii”, a adăugat Dancă.

Liderul PSD Liviu Dragnea participă, miercuri, la şedinţa Asociaţiei Municipilor din România unde au loc discuţii despre buget. La întâlnire este prezentă şi Gabriela Firea, în contextul în care edilul general al Capitalei a reproşat că din bugetul Primărie se taie 25%, adică 180 milioane euro.

"Am venit să ascult", a declarat Liviu Dragnea, la intrare, întrebat fiind dacă are vreo soluţie pentru problemele primarilor.

Participarea lui Dragnea, alături de Eugen Teodorovici, la discuţiile cu AMR, vine după ce liderii coaliţiei PSD-ALDE au avut, miercuri la Parlament, o a treia întrevedere pe tema bugetului de stat pentru 2019.

Referitor la buget, Guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administraţiile locale cote părţi din impozitul pe venit au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, în cadrul discuţiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce priveşte sumele pentru administraţiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui judeţ. Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcţionat catre primarii, 15% din impozitul pe venit sa fie direcţionat către consiliile judeţene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in vederea echilibrării bugetelor locale şi 5% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in mod egal către judeţe de către ministerul Finanţelor.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri, că este un lucru rău faptul că primarii de sectoare se fac că nu văd faptul că vor exista mai puţine investiţii pentru transportul în comun, iluminat, infrastructură în fluidizarea traficului. Potrivit Gabriela Firea, tăierea bugetului PMB are la bază o decizie politică „diabolică”. În weekend, Firea a transmis şi o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici