Unele candidaturi la funcţiile de conducere în PSD ar putea fi depuse individual

Decizia CExN privind depunerea candidaturilor la funcţiile de conducere în PSD pe liste ar putea fi ignorată de unii social-democraţi, care îşi vor depune candidaturile individual inclusiv la funcţia de preşedinte al PSD, în baza actualului Statut, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

25 afișări
Imaginea articolului Unele candidaturi la funcţiile de conducere în PSD ar putea fi depuse individual

Unele candidaturi la funcţiile de conducere în PSD ar putea fi depuse individual (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că o parte a competitorilor pentru funcţia de preşedinte al PSD îşi vor depune candidatura individuală, în cursul zilei de joi, prin intermediari, în baza prevederilor actualului Statut, care reglementează candidatura pe funcţii, şi nu candidatura pe echipe.

Potrivit surselor citate, cei care îşi vor depune candidaturile în mod individual nu vor respecta decizia CExN luată luni şi votată de preşedinţii de filiale cu 42 de voturi "pentru" şi 12 voturi "împotrivă", privind depunerea candidaturilor pe liste.

O parte dintre social-democraţi îşi vor depune candidaturi individuale şi pentru funcţiile de vicepreşedinte, au precizat aceleaşi surse.

Conform deciziei CExN luată luni, termenul limită pentru depunerea candidaturilor pe liste la funcţiile de conducere în PSD expiră joi, la ora 16.00.

Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, a venit, joi, la sediul central al partidului, el declarând că îşi va depune candidatura la funcţia de vicepreşedinte pe lista lui Mircea Geoană.

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, venit, de asemenea, joi dimineaţă, la sediul PSD, a evitat să spună dacă va candida la vreo funcţie de conducere în echipa lui Cristian Diaconescu sau dacă îl va susţine pe acesta la şefia PSD.

"După părerea mea, nu s-a terminat încă discuţia serioasă pe care trebuie să o aibă liderii PSD în perspectiva Congresului de sâmbătă. Probabil că până sâmbătă dimineaţă, la începerea Congresului, vom găsi o formulă care să ducă PSD, la alegerile locale şi parlamentare din 2012, acolo unde este locul, adică la guvernare", a spus Oprişan.

Întrebat dacă îi convine ideea votului pe liste, Oprişan a precizat: "Nu discut decât pe legea fundamentală a partidului nostru, şi anume Statutul PSD".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici