Ungureanu: Antonescu, un produs expirat al politicii post-decembriste, un personaj marginal

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, că liderul PNL Crin Antonescu este "doar un produs expirat al politicii post-decembriste", pe care îl invită la o dezbatere publică "pe orice subiect".

185 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Antonescu, un produs expirat al politicii post-decembriste, un personaj marginal

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Îl chem pe domnul Crin Antonescu la orice dezbatere publică doreşte, pe orice subiect doreşte domnia sa, ca să facem deosebirea între ce ar putea domnul Antonescu să spună şi ce aş putea eu face", a spus într-o conferinţă de presă Mihai Răzvan Ungureanu, menţionând că în calitate de preşedinte de partid şi de senator îi lansează această invitaţie lui Antonescu.

Mihai Răzvan Ungureanu l-a invitat pe liderul PNL la o dezbatere publică, după ce a arătat că Antonescu este "doar un produs expirat al politicii post-decembriste", un "Pristanda al politicii româneşti", "un înlocuitor în politică", dar şi "un personaj marginal".

"Ce-a spus domnul Antonescu (marţi - n.r.) stârneşte reacţia. N-am mai văzut exemplu de versalitate şi ipocrizie politică mai mare, şi din partea cui? Din partea unui presupus viitor candidat la Preşedinţia României care tocmai s-a întors din Statele Unite de la training. Acest Pristanda al politicii româneşti are incredibila îndrăzneală de a enumera vizitele externe pe care le-a făcut în calitate de preşedinte al Senatului, trec peste faptul că nu ştiu ce a făcut pe acolo, dar să spui, să-ţi arogi meritele relaţiilor bune externe pe care România le are cu alte state din UE şi din afara UE pe seama faptului că eşti din când în când trimis ca înlocuitor, cum e cazul drumului său în Croaţia, mi se pare mult prea mult!", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

El l-a criticat pe Antonescu pentru că "brusc" se interesează de soarta comunităţilor româneşti şi maghiare din Covasna, dar şi pentru faptul că liderul PNL a lăudat UDMR, după ce în 2011 critica această formaţiune.

"Domnul Antonescu astăzi încearcă să schimbe părul, uitând că năravul nu i se schimbă! Vorbesc şi în calitate de fost ministru al Afacerilor Externe. Eu nu-mi aduc aminte de domnul Antonescu să fi fost vocal, pro-european, în anii de luptă pentru integrarea României în UE. Mi-l aduc aminte ca un personaj marginal, tăcut, încercând să fie decent în neştiinţa sa. Neimplicarea domnului Antonescu atunci în politica externă nu ar fi însemnat nimic astăzi, dacă astăzi nu ar da lecţii tuturor de ce anume are nevoie România pentru a se recredibiliza în exterior. Discursul acesta obosit pe care domnul Antonescu ni-l serveşte în speranţa că va fi un preşedinte bun este discursul clasic al unui om politic incapabil să-şi depăşească limitele politice, limitele clasei politice actuale", a mai spus liderul FC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici