Ungureanu: Proiectul privind despăgubirile, un talmeş balmeş de principii. E posibil să atacăm la CC

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, că proiectul privind despăgubirea proprietarilor, pentru care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea, este"o lege făcută pe genunchi" şi "un talmeş balmeş de principii", precizând că partidul său ar putea să atace legea la CC.

210 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Proiectul privind despăgubirile, un talmeş balmeş de principii. E posibil să atacăm la CC

Ungureanu: Proiectul privind despăgubirile, un talmeş balmeş de principii. E posibil să atacăm la CC (Imagine: Razvan chirita / MediafaxFoto)

"Guvernul vine cu o lege făcută pe genunchi, care e un talmeş-balmeş de principii şi reguli metodologice, făcute neprofesionist, care, în loc să clarifice, o să facă mai neclare procedurile de restituire a proprietăţilor. Vom folosi toate mijloacele parlamentare de care dispunem în mod legal, la dezbaterea în comisii, inclusiv, după angajarea procedurii de vot, în funcţie de textul care iese, să putem ataca la Curtea Constituţională. De altfel am detectat numeroase încălcări ale Constituţiei în proiectul actual, dar să sperăm că după dezbatere va fi un text mai bun", a spus Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă.

El a criticat proiectul de lege pe care vrea să-şi asume răspunderea în Parlament, arătând că acest proiect de lege amână despăgubirile după 2017 şi că legea propusă de Executiv "este o lege a restituirii în cimitir", "care acţionează post-mortem".

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că face apel la premierul Ponta să ţină cont de auditul pe care ANRMAP l-a făcut în urmă cu un an pe tema proprietăţilor şi a apreciat că în raportul MCV se făcea referire la măsurile reparatorii privind proprietatea.

Mihai Răzvan Ungureanu a criticat faptul că nu există o dezbatere publică privind proiectul de lege pentru care Guvernul vrea asumarea răspunderii şi s-a arătat preocupat de "câţi dintre baronii locali" din PSD s-au îmbogăţit pe seama afacerilor imobiliare.

Proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate va fi transmis şi Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), pentru un punct de vedere, primele mesaje primit în mod informal din partea Curţii fiind extrem de pozitive, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat că proiectul va fi discutat, miercuri, de Guvern şi prezentat imediat după în dezbatere publică, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici