- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.09.2013, 13:19)
- Emma Toader
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Ungureanu vrea ca opoziţia să iniţieze moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta
Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că va iniţia consultări cu PDL, PPDD şi UDMR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură după ce premierul Victor Ponta va trimite la Parlament proiectul de lege privind Roşia Montană.
581 afişări

Ungureanu vrea ca opoziţia să iniţieze moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)
"Vom începe procedurile pentru iniţierea moţiunii de cenzură şi sunt convins că în jurul acestui obiectiv se va strânge toată opoziţia şi de asemenea ne aşteptăm la susţinere pentru moţiunea de cenzură din partea unora dintre parlamentarii USL. Moţiunea de cenzură este determinată de atitudinea iresponsabilă a premierului Victor Ponta, care a susţinut ca prim-ministru proiectul de lege privind Roşia Montană, dar care a spus că nu susţine ca deputat proiectul de lege adoptat de Guvernul pe care îl conduce. Victor Ponta are o atitudine duplicitară afirmând că în calitate de prim-ministru susţine proiectul, iar în calitate de deputat îl combate", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bill Gates, fermier pe ascuns. Portofoliul imens de terenuri agricole cumpărate în secret
-
Alegerile pentru şefia partidului german CDU s-au încheiat. Aliatul lui Merkel, Armin Laschet, a câştigat
-
Ion Cristoiu: Cine nu se va vaccina va fi un paria în Europa, un cetăţean de mâna a doua
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 16 ianuarie. Peste 3.000 cazuri noi de infectare şi 66 decese. Bilanţ COMPLET
Ungureanu a arătat că aşteaptă răspunsul lui Vasile Blaga pe tema iniţierii unei moţiuni de cenzură.
"Ştiu că există această intenţie. Am anunţat, aştept răspunsul său", a adăugat Ungureanu referindu-se la Blaga.
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.







ULTIMA ORǍ
vezi mai multe