Urban: Am ajuns ca Senatul României să fie Senatul Mircea Geoană SRL

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, miercuri, că refuzul lui Mircea Geoană de a supune votului introducerea cererii de revocare pe ordinea de zi reprezintă o situaţie în care cei 136 de senatori au fost reduşi la statutul de "simple marionete" şi că Senatul s-a transformat în Mircea Geoană SRL.

27 afișări
Imaginea articolului Urban: Am ajuns ca Senatul României să fie Senatul Mircea Geoană SRL

Urban: Am ajuns ca Senatul României să fie Senatul Mircea Geoană SRL

"El (Mircea Geoană - n.r.) spune: Senatul sunt eu, nu punem pe ordinea de zi nici legi, nici altceva ce mie mi se pare că este neconstituţional. Mircea Geoană a ajuns să fie şi judecător la Curtea Constituţională. Ne întoarcem undeva în urmă cu două secole în istoria omenirii, atunci când oamenii au trebuit să se întoarcă în stradă, să meargă să dărâme Bastilia", a declarat Iulian Urban.

Senatorul PDL a adăugat că nu este "normal ceea ce se întâmplă".

"Orice cerere pe care noi o facem pentru a pune pe ordinea de zi, domnia sa vine şi spune: eu consider, că aşa mi se pare mie, deşi nu este nici măcar jurist, că această chestie este neconstituţională şi refuz să o pun pe ordinea de zi. Am ajuns ca Senatul României să fie Senatul Mircea Geoană SRL", a adăugat Urban.

De asemenea, el a mai spus că este absurd să se ajungă în situaţia la care cei 136 de senatori să fie reduşi la statutul de "simple marionete".

"Nu mai avem drepturi, nu mai avem să propunem nimic, nu mai avem dreptul să cerem nimic, pentru că preşedintele Senatului nu vrea să dea curs niciunei cereri care nu este pe placul domniei sale. El se ascunde în spatele Regulamentului şi vrea să ne spună că are dreptul patru ani să greşească, să încalce legea, să abuzeze de funcţie şi că noi nu avem dreptul să-l schimbăm", a conchis Iulian Urban.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici