USL a stabilit candidaţii pentru funcţiile de primar în cele 104 localităţi din Prahova

Reprezentanţii USL au anunţat, luni, că au stabilit candidaţii pentru funcţiile de primar în cele 104 localităţi din judeţul Prahova, urmând ca PSD să aibă candidaţi în 53 de localităţi, PNL, în 46, iar PC, în cinci, actualii primari USL candidând pentru noi mandate.

500 afișări
Imaginea articolului USL a stabilit candidaţii pentru funcţiile de primar în cele 104 localităţi din Prahova

USL a stabilit candidaţii pentru funcţiile de primar în cele 104 localităţi din Prahova (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

Cei doi co-preşedinţi ai USL Prahova au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţ toţi actualii primari ai USL vor candida pentru încă un mandat la alegerile locale din vara acestui an.

În situaţia în care vreunul dintre actualii primari nu doreşte să mai candideze, organizaţia locală a partidului din care acesta face parte va nominaliza un alt candidat, au stabilit liderii USL Prahova.

Potrivit listei cu candidaţii la funcţiile de primar pe care USL Prahova a dat-o publicităţii luni, PSD va avea candidaţi în 53 de localităţi, PNL, în 46 de localităţi, iar din partea PC vor fi candidaţi susţinuţi de USL în cinci localităţi din cele 104 ale judeţului Prahova.

În urma negocierilor interne la nivelul USL s-a stabilit că, în judeţul Prahova, PSD va avea candidaţi pentru cele mai importante funcţii la nivel local, respectiv pentru Primăria Municipiului Ploieşti şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, în timp ce candidatul susţinut de USL pentru Primăria municipiului Câmpina este liberal.

În şapte dintre cele 14 oraşe din Prahova vor candida din partea USL liberali, în şase oraşe candidaţii vor social-democraţi, iar într-un oraş, candidatul va fi din partea PC.

Co-preşedinţii USL Prahova au anunţat, de asemenea, că dacă USL va câştiga preşedinţia şi majoritatea în CJ Prahova, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean vor fi din partea PNL.

De asemenea, preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, care este şi preşedinte în funcţie al CJ şi candidat pentru un nou mandat, a anunţat că 12 primari de la alte partide şi-au exprimat intenţia de a candida din partea USL.

Cosma nu a făcut publice numele acestora, însă a anunţat că, dacă vor fi făcute transferuri de primari de la alte partide, cum ar fi PDL, PNG-CD sau PRM, este posibil ca lista cu candidaturi să se modifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici