USR a trimis o scrisoare deschisă oficialilor europeni în care critică OUG privind justiţia

Parlamentarii USR au transmis miercuri dimineaţă o scrisoare deschisă mai multor oficiali europeni, respectiv preşedintelui CE, comisarului pentru afaceri interne şi preşedintelui Comisiei pentru Justiţie în care critică proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale.

1286 afișări
Imaginea articolului USR a trimis o scrisoare deschisă oficialilor europeni în care critică OUG privind justiţia

USR a trimis o scrisoare deschisă oficialilor europeni în care critică OUG privind justiţia (Imagine: Sebastian Tataru/ Foto Mediafax)

''Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a opri cele două proiecte OUG. Efectele ar fi catastrofale pentru proiectul de reformă a Justiţiei din România. Ne-am întoarce în timp la începutul reformei Justiţiei, am anula zece ani de muncă. În acest sens, parlamentarii USR au trimis o scrisoare deschisă atât preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, domnului comisar pentru afaceri interne, domnul Avramoppoulos, şi doamnei Jourova, preşedintele Comisiei pentru Justiţie'', a precizat miercuri deputatul USR Iulian Bulai.

El a spus că în scrisoarea deschisă este prezentat conţinutul celor două OUG şi se explică contextul în care acestea au fost pregătite.

''Am decis să ne adresăm Comisiei Europene pe aceste probleme pentru că este foarte important să avem susţinere în momente de criză din partea partenerilor de la Bruxelles'', a explicat deputatul USR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici