USR cere explicaţii de la Predoiu şi Gorghiu în cazul lui Cătălin Cherecheş: "Au mai pierdut un corupt înainte să intre la închisoare"

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, era sub control judiciar şi a fugit totuşi de sub nasul poliţiei, susţin reprezentanţii USR, care solicită explicaţii publice din partea miniştrilor Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu.

2947 afișări
Imaginea articolului USR cere explicaţii de la Predoiu şi Gorghiu în cazul lui Cătălin Cherecheş: "Au mai pierdut un corupt înainte să intre la închisoare"

USR cere explicaţii de la Predoiu şi Gorghiu în cazul lui Cătălin Cherecheş: "Au mai pierdut un corupt înainte să intre la închisoare"

„USR cere explicaţii publice de la miniştrii PNL Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu care au mai pierdut un corupt înainte să intre la închisoare. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, era sub control judiciar şi a fugit totuşi de sub nasul poliţiei conduse de Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, înainte de a primi sentinţa de 5 ani de închisoare cu executare. Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, precum şi instituţiile din subordinea lor, trebuie să dea explicaţii pentru această nouă ruşine din palmares”, se arată într-un comunicat al USR.

„Cum mai pot românii să ia în serios noţiunile de justiţie şi ordine publică în condiţiile în care infractori notorii dispar de sub supraveghere judiciară. Pentru astfel de fapte nu trebuie să existe numai o responsabilitate administrativă, ci şi una politică. Sub regimul Iohannis, statul român se prăbuşeşte încet, dar sigur. Nu este o coincidenţă faptul că domeniile care suferă cel mai mult sunt conduse de apropiaţi ai actualului preşedinte. Contraselecţia de miniştri pentru care domnul Iohannis a devenit celebru îşi produce încă o dată efectele”, spune preşedintele USR Cătălin Drulă.

„Ministrul Predoiu şi omul său de încredere, Bogdan Despescu, nu au cum să se fofileze şi să se ascundă de explicaţii. În cazul Cherecheş este o greşeală clară a Poliţiei care trebuia să-l supravegheze şi a celei de frontieră, nu o lacună a legii sau lipsa unui tratat de extrădare”, declară vicepreşedintele USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei.

USR arată că primarul din Baia Mare se alătură „unei liste lungi de infractori celebri care au fugit de justiţia din România” şi spune că ministrul Justiţiei Alina Gorghiu nu se grăbeşte să treacă prin Parlament un proiect care să prevină fuga infractorilor în străinătate.

USR spune că a depus un proiect care prevede majorarea duratei totale a controlului judiciar în cursul judecăţii şi introducerea a noi condiţii în care judecătorii pot lua măsura arestării preventive pentru a împiedica suspecţii şi inculpaţii de a părăsi ţara înainte de sentinţa finală, descurajând fugarii de lux.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ar fi ieşit din ţară folosind o altă identitate prin punctul de trecere a frontierei Petea, a anunţat sâmbătă Poliţia de frontieră. Acesta este dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici