USR critică PNL pentru una dintre nominalizările din Guvernul Orban: Nu are nicio calitate. Să facă altă propunere

Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat, vineri, că Bogdan Gheorghiu, ministrul propus de PNL pentru Ministerul Culturii, nu are competenţele necesare pentru a conduce acest portofoliu. Deputatul USR susţine că aşteaptă de la PNL o altă propunere, deoarece nu poate vota „un incompetent”.

3013 afișări
Imaginea articolului USR critică PNL pentru una dintre nominalizările din Guvernul Orban: Nu are nicio calitate. Să facă altă propunere

USR critică PNL pentru una dintre nominalizările din Guvernul Orban: Nu are nicio calitate. Să facă altă propunere

„Deputatul Bogdan Gheorghiu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, e colegul meu în Comisia de cultură de trei ani de zile. De trei ani de zile, urmăresc activitatea foarte modestă a dl Gheorghiu în comisia noastră. Şi, cu tot respectul colegial, mă văd în imposibilitatea morală de a-l vota ca ministru la audierile ce urmează. Cu tot respectul colegial, dl Gheorghiu nu are nicio calitate dintre cele necesare, minime, pentru un ministru al Culturii. Să fii prezent aproape săptămânal, în calitate de deputat, în emisiunile televiziunii locale al cărei asociat unic încă eşti nu te califică pentru această poziţie. Nici să invoci în CV fondarea unui „teatru dramatic“ despre a cărui existenţă nu ştie nimeni şi nu se găsesc urme. Nici să-ţi incluzi la realizări profesionale deschiderea OTV-ului de Suceava”, a scris Iulian Bulai, pe Facebook.

Deputatul USR susţine că aşteaptă o altă propunere de la PNL pentru Ministerul Culturii, deoarece nu poate vota „un incompetent”.

„Până şi dezastrul Breaz recunoaşte că situaţia Castelului Peleş e dramatică şi trebuie găsită o soluţie, şi pentru renovarea Castelului şi a Pelişorului (înainte să facă victime printre turişti), şi pentru relaţia cu actualii proprietari, Casa Regală. Ce zice PNL despre Peleş? Absolut nimic.
Cultura contemporană? Aia care se face cu oameni vii, pentru oamenii vii? Educaţia culturală? Cultura în afara marilor oraşe? Noile media? Secolul XXI? Nu există pentru PNL. Nu pot vota un incompetent la Ministerul Culturii. Oricât de mult ar fi coborât standardele dl Breaz. PNL are oameni capabili pentru acest domeniu – îl invit să propună această poziţie cuiva despre care să putem crede că e acolo fiindcă merită şi poate”
, a adăugat Bulai.

Totodată, el a afirmat că soluţia PNL pentru reorganizarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) merge pe principiul „victima e de vină, a făcut ea ceva”.

„PNL zice că vrea să revoluţioneze Institutul Cultural Român şi diplomaţia culturală – şi propune să facă asta cu un ministru care-n propriul CV declară că înţelege şi vorbeşte doar engleza, la nivel de punctele generale dintr-o conversaţie cotidiană (B1).
Să vorbim despre cum vede PNL urgenţele culturii, după aproape un an cu această catastrofă numită Daniel Breaz?Dl Breaz a finanţat cu două paie proiectele editoriale ale AFCN, iar Ministerul de Finanţe a -confiscat- temporar 7 milioane de lei deja existente în conturile AFCN? Ei bine, soluţia PNL e... reorganizarea AFCN, versiunea PNL la -victima e de vină, a făcut ea ceva-
”, se mai arată în postarea deputatului USR de pe Facebook.

Iulian Bulai le reproşează liberalilor că în programul de guvernare nu apare organizarea pentru 2021 a Capitalei Culturale Europene Timişoara.

„Capitala Culturală Europeană Timişoara 2021 – unde primarul e de la PNL – e în blocaj, iar investiţiile promise nici n-au început, darămite să se termine şi să permită organizarea pentru 2021? Ei bine, Timişoara 2021 nici nu apare în pagina (că o pagină e, şi nu vreau să comentez cum e formulată) destinată culturii (şi cultelor) din programul de guvernare PNL. Zero. Nimic.În schimb, PNL scrie că are în vedere „debirocratizarea administraţiei publice locale care finanţează cultura“. Ei, asta puteau s-o facă de mult primarii PNL şi-n mod cert nu e treaba guvernului, de vreme ce, în România, administraţia publică locală are AUTONOMIE... administrativă”, mai transmite Bulai.

Deputatul Bogdan Gheorghiu, propunerea de ministru al Culturii în Guvernul Ludovic Orban, este absolvent al facultăţii de actorie şi a lucrat foarte mulţi ani în televiziune, înainte de a se înscrie în Partidul Naţional Liberal, în 2016.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Gheorghiu este, din 2016, deputat în Circumscripţia electorală nr. 35 Suceava, din partea Partidului Naţional Liberal, potrivit cdep.ro.

Totodată, din 2016, este membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

În prezent, ministrul interimar al Culturii este Valer-Daniel Breaz.

Taguri:
usr,
gheorghiu,
cultură

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici