USR depune moţiune împotriva lui Bode şi îl cheamă pe Aurescu în Parlament după eşecul Schengen

USR depune luni , alături de Forţa Dreptei, o moţiune simplă contra ministrului de Interne, Lucian Bode, şi îl cheamă în Parlament pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, pentru a da explicaţii în urma respingerii aderării României la Schengen.

353 afișări
Imaginea articolului USR depune moţiune împotriva lui Bode şi îl cheamă pe Aurescu în Parlament după eşecul Schengen

„Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Am spus de acum o lună că pune în pericol intrarea în Schengen, iată că s-a concretizat exact ceea ce am spus. Pentru acest eşec major al politicii externe româneşti trebuie să existe asumare şi responsabil. Bineînţeles, responsabilul principal este la Cotroceni, şeful diplomaţiei şi politicii externe a României, Klaus Iohannis, care s-a ascuns, care nu are timp să vină în faţa Parlamentului, în faţa poporului, să dea explicaţii, ci postează mesaje pe Facebook,” a declarat Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, va fi de asemenea chemat în Parlament pentru a da explicaţii.

„Am depus şi o cerere de chemare în Parlament a ministrului Aurescu, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în acest caz. Vorbim de un eşec colosal, e absolut ruşinos ce se întâmplă, e probabil cel mai mare eşec al diplomaţiei româneşti din ultimii 20 de ani”, a precizat Cătălin Drulă.

România şi Bulgaria nu au fost primite în spaţiul de liberă circulaţie Schengen deoarece Austria şi Olanda s-au opus în timpul şedinţei Consiliului JAI de săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici