USR îi cere demisia lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării

USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declaraţii cu privire la războiul din Ucraina, „însă aşteptăm de la Nicolae Ciucă să rezolve problema până atunci”: „Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război”.

500 afișări
Imaginea articolului USR îi cere demisia lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării

USR îi cere demisia lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării

„Am speranţa că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni, când ar trebui să vină în Parlament la Ora Ministrului, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită. Vasile Dîncu s-a trezit să îndemne la negocieri de pace, cam în acelaşi timp cu trompetele ruseşti şi fix când Ucraina arată că poate să câştige războiul şi să-i scoată din ţară pe invadatorii ruşi. Nu ştiu ce e în capul ministrului Apărării, dar a ajuns să fie propagandistul lui Putin şi pentru asta trebuie să plece. Şi îl întreb pe Vasile Dîncu: cu cine vrea să negocieze? Cu Vladimir Putin, care ucide chiar în aceste momente oameni nevinovaţi în Ucraina? Cu teroriştii nu se negociază!”, spune purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

El afirmă că Vasile Dîncu „nu este la prima gafă”.

„Acelaşi ministru cita eronat o declaraţie a preşedintelui Franţei, cum că <trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei>. La câteva zile după acest fake-news, Rusia bombarda Kievul şi ameninţa Europa cu arma nucleară”, încheie Moşteanu.

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că îl aşteaptă pe Vasile Dîncu să revină în ţară pentru a avea „o discuţie cât se poate de deschisă” despre declaraţiile potrivit cărora şansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când şi cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici