USR îi solicită din nou ministrului Cîmpeanu să retragă de urgenţă Legile Educaţiei

USR îi solicită din nou ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să retragă de urgenţă Legile Educaţiei. “Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor iniţiative. Iar asta consfinţeşte definitiv eşecul proiectului România Educată”, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă.

167 afișări
Imaginea articolului USR îi solicită din nou ministrului Cîmpeanu să retragă de urgenţă Legile Educaţiei

„USR îi solicită din nou ministrului antieducaţie, Sorin Cîmpeanu, să retragă de urgenţă cele două propuneri de modificare a legilor Educaţiei, care au fost făcute cu singurul scop de a-l proteja pe premierul plagiator Nicolae Ciucă şi de a amplifica şi mai tare politizarea Educaţiei şi controlul politic central asupra acesteia. USR nu poate accepta ca viitorul copiilor în această ţară să fie amanetat din cauza unui ministru al cărui singur scop, de-a lungul anilor, a fost să scape premierii plagiatori de răspunderea pentru furtul intelectual comis şi să bulverseze sistemul educaţional prin modificări nocive care întorc România în trecut şi nicidecum nu o transformă într-o <Românie educată>”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform USR, un ministru al Educaţiei pentru care toaletele în curţi „nu au legătură” cu calitatea educaţiei „nu doar că nu are ce căuta în fruntea unui asemenea minister, dar nu este în măsură să propună proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor de modernizare a sistemului educaţional al României”.

„Noile legi ale Educaţiei par făcute pentru a consolida puterea unor grupuri de interese ilegitime. Şi pentru a-i scăpa pe plagiatori de consecinţe. Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor iniţiative. Iar asta consfinţeşte definitiv eşecul proiectului România Educată. Vom lupta în Parlament pentru a opri prevederile nocive ale acestor legi”, a declarat preşedintele USR Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici