USR: Miza PSD e aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea; depunem moţiune simplă împotriva lui Toader

USR se declară împotriva modificărilor propuse de ministrul Tudorel Toader la legile justiţiei şi consideră că miza reală a PSD este aducerea acestui domeniu „la pixul lui Dragnea”, drept pentru care va depune o moţiune simplă împotriva lui Toader, a precizat, miercuri, deputatul Dan Barna.

220 afișări
Imaginea articolului USR: Miza PSD e aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea; depunem moţiune simplă împotriva lui Toader

„Lupta împotriva Justiţiei continuă. Dacă la începutul anului, prin infama deja Ordonanţă 13, PSD a trebuit să dea un pas înapoi, acum avem o reactivare a acestei cerinţe. Cele trei măsuri din mimata consultare a ministrului Justiţiei nu fac decât să confirme miza reală a PSD: aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea”, a spus miercuri Barna, într-o conferinţă de presă.

„Transformarea Ministerului Justiţiei în arbitrul Justiţiei din România nu face decât să politizeze şi să facă toţi paşii înapoi, paşi pe care România i-a făcut în relaţia cu UE şi relaţia cu ceea ce înseamnă un stat de drept cu o justiţie independentă. De aceea USR e foarte clar împotriva acestor măsuri pe care ministrul Justiţiei le-a propus şi chiar la începutul sesiunii parlamentare vom depune o moţiune împotriva ministrului Justiţiei”, a adăugat Barna, care este şi purtător de cuvânt al USR.

EL a spus că vineri, 1 septembrie, când va începe sesiunea, USR va începe strângerea semnăturilor pentru depunerea moţiunii simple.

„Cel mai probabil moţiunea va fi depusă în prima săptămână, dar vineri vor veni toţi colegii şi vom stabili calendarul”, a mai spus Barna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici