USR-PLUS îi cere lui Cîţu desecretizarea minutei şedinţei de guvern cu centrele speciale de vaccinare

Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS, reunite vineri, îşi reafirmă susţinerea totală pentru ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi îi cer premierului Florin Cîţu desecretizarea minutei şedinţei de guvern în care s-a stabilit înfiinţarea centrelor speciale de vaccinare.

600 afișări
Imaginea articolului USR-PLUS îi cere lui Cîţu desecretizarea minutei şedinţei de guvern cu centrele speciale de vaccinare

USR-PLUS, cerinţă către premier

Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS susţin „fără rezerve” orice investigaţie menită să lămurească felul în care informaţiile ajung la români.

„Cerem Corpului de Control al primului ministru să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunţate astăzi (vineri - n.r.). În acest context, susţinem Ministerul Sănătăţii în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea urmând să fie sesizate organelor competente şi aduse la cunoştinţa publicului. Birourile Naţionale USR PLUS susţin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii privind existenţa centrelor <închise> de vaccinare, procedurile, accesul la ele şi modul în care au respectat cadrul legal”, transmit cei de la USR şi PLUS, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Alianţa USR PLUS solicită premierului Florin Cîţu să desecretizeze minuta şedinţei de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înfiinţarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziţia populaţiei.

„Buna guvernare nu este posibilă departe de ochii publicului, în afara dezbaterii publice şi în lipsa unei asumări clare a responsabilităţilor ce revin fiecărei instituţii şi persoane. Reprezentanţii Alianţei USR PLUS în structurile statului au un mandat ferm şi consecvent să depună eforturi pentru continuarea reformelor anunţate în debutul acestei guvernări. Primul pas este câştigarea alături de Ministerul Sănătăţii şi întregul Guvern a luptei cu pandemia. Transparenţa este esenţială pentru succesul acestei lupte şi nu este negociabilă”, se mai arată în comunicatul citat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici