USR şi PNL cer comisie de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară din noiembrie 2018

USR şi PNL au cerut, duminică, instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018, susţinând că datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era „în minus”.

340 afișări
Imaginea articolului USR şi PNL cer comisie de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară din noiembrie 2018

USR şi PNL cer comisie de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară din noiembrie 2018

„USR şi PNL cer instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018. Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget pozitivă, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în minus”, se arată într-un comunicat de presă al USR remis MEDIAFAX.

USR consideră că întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are directă legătură cu ”măsluirea” datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018.

„Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriştii PSD-ALDE au încercat să-i absove de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să ştim datele reale ale economiei româneşti, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici şi care sunt resorturile care-i determină pe aceştia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov şi Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite”, susţine deputatul Adrian Wiener.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici