USR ţine cu dinţii de Ministerul Justiţiei. Partidul îşi menţine poziţia faţă de Guvernul Ciucă

  • Justiţia, Sănătatea şi Transporturile ar trebui să nu fie pe masă, dacă PNL şi USR decid refacerea coaliţiei, declară deputatul USR Mihai Poliţeanu.
  • El reiterează că formaţiunea sa nu va susţine Guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă.
2021 afișări
Imaginea articolului USR ţine cu dinţii de Ministerul Justiţiei. Partidul îşi menţine poziţia faţă de Guvernul Ciucă

USR ţine cu dinţii de Ministerul Justiţiei. Partidul îşi menţine poziţia faţă de Guvernul Ciucă

Deputatul USR Mihai Poliţeanu a declarat că dacă se va reface coaliţia cu PNL, din punctul său de vedere nici nu se pune problema ca USR să cedeze Ministerul Justiţiei.

De asemenea, Poliţeanu spune că USR nu sprijină un Guvern minoritar.

„Poziţionarea noastră este foarte clară şi este consistentă, noi nu susţinem un Guvern minoritar. Deci dacă vor dori să negocieze în continuare acest lucru, nu se pune problema (...). Noi am spus de asemenea clar prin preşedintele Cioloş că suntem dispuşi să intrăm la guvernare alături de PNL şi UDMR, dar cu un set de condiţii, care ţin de respectarea angajamentelor din programul de guvernare şi cu garanţii că de data asta se întâmplă”, a spus Poliţeanu, la RFI.

Întrebat de ce ar mai vrea USR-ul refacerea coaliţiei cu PNL, după prima tentativă eşuată, deputatul a răspuns: „Din punctul meu de vedere, în mod normal, n-ar trebui să mai refacem nici o coaliţie de guvernare. Eu personal nu cred în buna credinţă a PNL-ului, a avut opt luni să demonstreze că promisiunile făcute românilor pot deveni realitate. Pe de altă parte şi aici este drama pe care o trăieşte această ţară, suntem în plină tragedie pandemică, vorbim de 45.000 de morţi de la începutul pandemiei şi de mii de români care mor săptămânal. Or trebuie să existe o formă de responsabilitate, pe care văd că celelalte partide nu o au”.

Întrebat dacă USR ar trebui să primească aceleaşi ministere, în cazul refacerii coaliţiei cu PNL şi UDMR, Mihai Poliţeanu a răspuns: „În mod cert, da. Am văzut pe surse în media aseară că una din condiţiile pe care vrea să le pună PNL pentru refacerea coaliţiei este ca foştii miniştri care sunt şi parlamentari şi au votat căderea Guvernului Cîţu să nu mai facă parte din viitorul Guvern, ceea ce este complet ridicol. Suntem conştienţi că una din mizele PNL-ului este Ministerul Justiţiei, numirea procurorilor şefi ai parchetelor, asta este voinţa domnului preşedinte Iohannis. Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema să cedăm Ministerul Justiţiei (...). Justiţia, Sănătatea şi Transporturile ar trebui să nu fie pe masă”.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
deputat,
justiţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici