V. Tabără (PD) : Prin legea pensiilor PNL şi PSD vor să crească în sondaje

Deputatul PD Valeriu Tabără a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ţinta celor două partide care susţin legea pensiilor, PNL şi, respectiv, PSD, este câştigarea de procente în sondaje şi nu bunăstarea pensionarilor.

1 afișare

Valeriu Tabără a precizat că dacă legea pensiilor nu va fi reanalizată în Parlament, există riscul unui dezastru economic pentru România, al cărei buget nu poate suporta mărirea tuturor pensiilor, ci eventual a celor care sunt sub nivelul salariului mimim pe economie.

"Problema a trecut din planul social, în cel politic. Legea pensiilor a fost politizată excesiv şi transformată într-o sursă de procente în sondajele de opinie, spre asta au mers cele trei partide PNL, PSD şi în cele din urmă şi PC. Cred că este o chestiune de reluat şi de reanalizat pentru a vedea care sunt categoriile de pensionari cărora trebuie să li se mărească pensia. Cred că aceste trepte ar trebui reanalizate, şi nu o mărire globală pentru toate pensiile, inclusiv a celor care au pensii peste 20 de milioane de lei (două mii lei noi – n.r.). Problema e a celor care au pensii sub salariul minim pe economie, şi nu a celor care au pensii mari. De asemenea, e important de ştiut care sunt sursele de finanţare pe termen lung şi mediu a fondului de pensii, pentru că s-ar putea să ajungem un dezastru, dacă tratăm problema politic şi populist. Cred că toţi vor înţelege că reîntoarcerea la Parlament e o măsură de siguranţă pentru toată lumea, în primul rând pentru pensionari. A schimba nişte principii sau nişte surse direcţionate numai spre sistemul social înseamnă a lua baza de dezvoltare în continuare", a spus Valeriu Tabără.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici