Văcăroiu despre trecerea sa la Curtea de Conturi: Nu am luat o decizie, la partid se hotărăşte

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, miercuri, că nu a luat o decizie în privinţa trecerii sale la şefia Curţii de Conturi, precizând că "la partid se hotărăşte totul".

24 afișări
Imaginea articolului Văcăroiu despre trecerea sa la Curtea de Conturi: Nu am luat o decizie, la partid se hotărăşte

Văcăroiu despre trecerea sa la Curtea de Conturi: Nu am luat o decizie, la partid se hotărăşte (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom vedea ce discuţii vor fi la partid. Aceste zvonuri care s-au lansat au avut în vedere că Văcăroiu este pe specialitatea lui de fost controlor financiar, de fost analist economic. Sigur că ar fi o opţiune. Din partea mea nu am luat o decizie, dar la partid se hotărăşte totul. Din ce ştiu, sunt vreo 15-20 de propuneri pentru diferitele funcţii. Vom vedea ce rezultă şi din negocierile politice, ce funcţii revin fiecăruia. Sigur că nu m-aş duce un simplu consilier de conturi", a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că este constituţională Legea Curţii de Conturi, respingând sesizarea unor deputaţi care au reclamat faptul că texte din legea trimisă la promulgare au fost scoase din conţinut sau introduse.

Surse din PSD declarau, în 18 septembrie, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, este în expectativă, el aşteptând să vadă dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga actuala variantă a Legii Curţii de Conturi, pe care social-democratul o consideră "convenabilă".

Aceleaşi surse arătau că, după promulgarea acestei variante a legii, Văcăroiu va decide în ceea ce priveşte preluarea mandatului de preşedinte al Curţii de Conturi.

Pentru a prelua mandatul de preşedinte al Curţii de Conturi, Văcăroiu va trebui să demisioneze însă din funcţia de preşedinte al Senatului, dar demisia sa ar putea veni spre sfârşitul lunii octombrie, aproape de încheierea de drept a mandatului său senatorial, mai precizau sursele menţionate.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici