Văcăroiu: Sper ca până la sfârşitul lui noiembrie să adoptăm legea votului uninominal

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că speră ca Parlamentul să adopte, până la sfârşitul lunii noiembrie, legea privind introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare.

1 afișare
Imaginea articolului Văcăroiu: Sper ca până la sfârşitul lui noiembrie să adoptăm legea votului uninominal

Văcăroiu: Sper ca până la sfârşitul lui noiembrie să adoptăm legea votului uninominal

Văcăroiu a apreciat că adoptarea legii privind introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare nu constituie o urgenţă, deşi subiectul este unul important, întrucât alegerile pentru Parlament vor avea loc abia în decembrie 2008, cele pentru Parlamentul European urmând să se desfăşoare în mai puţin de două luni.

Preşedintele Senatului a spus că a făcut apel, în repetate rânduri, la membrii Comisiei pentru elaborarea codului electoral să urgenteze adoptarea raportului şi prezentarea în plenul Senatului.

El a adăugat că, odată finalizat raportul cu amendamentele acceptate şi respinse, proiectul de lege privind introducerea votului uninominal va fi dezbătut de plenul Senatului în procedură de urgenţă.

Văcăroiu şi-a exprimat speranţa că până la sfârşitul lunii noiembrie proiectul de lege privind introducerea votului uninominal va putea fi adoptat şi de Camera Deputaţilor.

Preşedintele Senatului a făcut aceste afirmaţii răspunzând unei întrebări adresate de un jurnalist preşedintelui Parlamentului European, Hans Gert Poettering, pe tema scrisorii trimise, luni, de preşedintele Traian Băsescu, Parlamentului, în care avertiza că dacă nu va primi la promulgare, până la 22 octombrie, legea privind introducerea votului uninominal, va semna decretul pentru organizarea unui referendum pe această temă.

Poettering a evitat să răspundă la întrebarea jurnalistului român, precizând că un astfel de subiect nu a fost abordat în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu oficialii români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici