Vadim: Pedeapsă maximă pentru "acest răufăcător ţigan, Mailat"

Preşedintele PRM, C.V.Tudor, care conduce Grupul Parlamentar de Prietenie România-Italia, a declarat vineri că va cere pedeapsa maximă pentru Mailat dacă acesta va fi găsit vinovat şi că va cere şi pedepsirea fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, care l-a graţiat pe acesta.

1 afișare
Imaginea articolului Vadim: Pedeapsă maximă pentru "acest răufăcător ţigan, Mailat"

Vadim: Pedeapsă maximă pentru "acest răufăcător ţigan, Mailat"

"Eu nu-l scuz pe acest răufăcător ţigan, Mailat, dimpotrivă, dacă i se va stabili vinovăţia - cer pedeapsa maximă care se aplică în comunitatea europeană pentru asemenea delicte", a spus liderul PRM în conferinţa de presă săptămânală.

Vadim Tudor a cerut ca şi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, să fie pedepsită pentru că, în anul 2007, l-a graţiat pe Mailat, deşi acesta nu făcuse "nicio zi de închisoare" din pedeapsa de trei ani pentru furt calificat.

Liderul PRM a mai spus că acest lucru s-a produs "în baza unei legi prost gândite, dată de guvernul Năstase, în anul 2002".

Pe de altă parte, el a cerut să se renunţe la denumirea de "rrom", care ar fi "o şmecherie blestemată, capabilă să semene confuzii istorice, cu efecte negative pe termen lung".

Potrivit liderului PRM, nimeni nu poate să spună de unde provine cuvântul "rrom", el calificând drept "minciună" afirmaţia potrivit căreia, în India, acest cuvânt ar însemna "om".

Numele de "ţigan", potrivit liderului PRM, reprezintă "o denumire veche grecească", ce vine din construcţia "a tinganos", cu semnificaţia de "de neatins".

El a mai spus în continuare că această denumire a fost asimilată în toate limbile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici