Vanghelie: Am discutat cu Diaconescu nu ca să-l şantajez, ca să-l conving să intre în echipa Geoană

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat pentru cotidianul "Gândul" că a avut multe discuţii cu Cristian Diaconescu "nu pentru a-l şantaja, ci pentru a-l convinge să intre în echipa lui Mircea Geoană" şi că pe fostul senator PSD "nu l-a şantajat nimeni din interiorul partidului".

16 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Am discutat cu Diaconescu nu ca să-l şantajez, ca să-l conving să intre în echipa Geoană

Vanghelie: Am discutat cu Diaconescu nu ca să-l şantajez, ca să-l conving să intre în echipa Geoană (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu am avut o relaţie foarte bună cu Cristi. Am avut multe discuţii, nu pentru a-l şantaja, ci pentru a-l convinge să intre în echipa lui Mircea Geoană. Sunt jocuri din alte zone. Nu l-a şantajat nimeni din interiorul partidului", a declarat Vanghelie pentru "Gândul".

El a spus de asemenea că nu a discutat cu Diaconescu în ziua Congresului şi că "alţi şefi de filiale din Ardeal" ar fi încercat, la eveniment, să-l convingă să se retragă. Vangelie a spus de asemenea că Diaconescu i-ar fi zis că "sunt alte jocuri", dar că nu i-a dat detalii.

Vanghelie spune de asemenea că liderii PSD trebuie să aibă o discuţie cu Diaconescu pentru a-l convinge să nu plece. "Cred că e o pierdere foarte mare, chiar dacă eu nu cred că el va pleca. Oricum, nu trebuie lăsat să plece, e foarte respectat în partid. Văd că se vorbeşte de unitate, dar nu se vede. Nu suntem în situaţia să ne bucurăm că pleacă cineva", a spus Vanghelie, citat de "Gândul".

Vicepreşedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că eventuala demisie a lui Cristian Diaconescu din partid ar fi o pierdere grea, şi a apreciat că liderii PSD nu trebuie să accepte uşor faptul că acesta părăseşte partidul. Vanghelie a afirmat că PSD ar suferi o mare pierdere dacă Diaconescu a demisionat.

El a adăugat că încă are dubii asupra demisiei lui Diaconescu, în condiţiile în care acesta nu a făcut declaraţii publice pe temă, singura informaţie provenind de la Gabriel Oprea.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului.

Ulterior, Diaconescu a confirmat demisia din PSD, spunând că nu vrea să facă alte comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici