Vanghelie: Primul pas spre normalitate în politica românească - momentul când guvernul vine către un primar din opoziţie

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat vineri la lansarea unui proiect de construire de locuinţe în regim ANL, că participarea sa alături de doi miniştri este primul pas spre normalitate în politica românească, în momentul când un guvern vine către un primar din opoziţie.

24 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Primul pas spre normalitate în politica românească - momentul când guvernul vine către un primar din opoziţie

Vanghelie: Primul pas spre normalitate în politica românească - momentul când guvernul vine către un primar din opoziţie (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, împreună cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, au participat vineri la lansarea unui proiect de construire de locuinţe în regim ANL.

"Sectorul 5 este cel mai vitregit dintre cele şase sectoare. Din păcate, nici guvernele României şi nici primarii generali de până acum nu au reuşit să aibă o coerenţă a dezvoltării Bucureştiului. Cred că acest oraş va fi un pas pentru a echilibra problemele între sectoare, pentru a echilibra chiar şi bugetele între sectoare şi cred că este primul pas care trebuie făcut pentru Bucureşti. Este un proiect pilot pentru România - un cartier ecologic, ceea ce înseamnă pentru Bucureşti o chestie de normalitate. Aş spune că e primul pas spre normalitate în politica românească, în momentul când un guvern vine către un primar din opoziţie şi, într-adevăr, vrea să demonstreze că alături de un primar din opoziţie, care este norocos, cum zice doamna ministru, sau nervos, cum aş spune eu, reuşim să putem să ducem la bun sfârşit un lucru foarte bun", a spus Vanghelie.

Primarul Sectorului 5 a făcut această declaraţie după ce Elena Udrea afirmase că Marian Vanghelie este un primar norocos, deoarece are în sector un teren liber de peste 100 de hectare.

"Am capacitatea şi îmi doresc să îmi depăşesc orgoliile, pentru că orgoliile nu sunt bune în politică. Cred că asta este o nouă viziune de a încerca să facem politică în România, să putem să schimbăm lucrurile spre normalitate. Este prea multă sărăcie, este prea mult haos în România, şi singura cale de dezvoltare a acestei ţări este numai printr-o colaborare coerentă a tuturor factorilor de decizie, administraţie locală şi Guvern, neînţelegând prin administraţie locală şi Guvern unii în opoziţie şi alţii la putere. Eu cred că e un pas din partea celor doi miniştri", a adăugat Vanghelie.

El a precizat că în luna mai va face o nouă vizită în SUA. "Voi face tot ceea ce este posibil să aduc acei investitori pentru a putea să se finalizeze într-o perioadă foarte scurtă. Panglici am tăiat în foarte multe guverne, important e să realizăm ceva coerent", a adăugat primarul Sectorului 5.

Vanghelie a mai declarat că "există oameni şi societăţi comerciale" care doresc să investească în proiecte mari, "în mod deosebit în America, pe fondul ăsta eco".

Potrivit lui Vanghelie, nu doar oamenii de afaceri americani sunt aşteptaţi să investească în locuinţele din Ghencea, ci şi cei din alte ţări.

"Investitorii, nu ştiu de unde sunt şi cum se numesc ei, pot să fie şi thailandeji, şi libaneji, şi austrieci, şi turci, şi români - discutăm de nişte sume - investitorii sunt intereseţi să finanţeze acolo unde există garanţii şi unde pot câştiga a la longue", a spus el.

Întrebat de ce caută investitori în America, dacă îi poate găsi şi în România, Vanghelie a răspuns: "Dacă dumneavoastră îi găsiţi primii pe cei din România, eu nu mai plec în America şi merg cu dumneavoastră la cei din România, pe cuvânt de onoare".

La rândul său, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat că în administraţie nu se face politică.

"Am o oarecare experienţă în administraţia publică. Ştiu un singur lucru: că în administraţie nu se face politică. Singura politică trebuie s-o faci în interesul cetăţeanului", a subliniat Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici