Vanghelie sesizează BEC cu privire la PNL şi PNG

Alianţa PSD+PC, reprezentată de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a depus la Biroul Electoral Central două contestaţii în care susţine că reprezentanţi ai PNL au continuat campania electorală după încetarea termenului legat şi că PNG oferă mită electorală în faţa unei cârciumi.

30 afișări
Imaginea articolului Vanghelie sesizează BEC cu privire la PNL şi PNG

Vanghelie sesizează BEC cu privire la PNL şi PNG (Imagine: Mediafax Foto)

Prezentăm textele contestaţiilor formulate de Vanghelie:

"CĂTRE BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI Nr. 42

Domnule Preşedinte, Alianţa Politică PSD+PC, reprezentată prin preşedintele Organizaţiei PSD a Municipiului Bucureşti, domnul Daniel Marian Vanghelie, formulăm prezenta CONTESTAŢIE, prin care vă solicităm ca în temeiul dispoziţiilor art. 51 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu modificările şi completările ulterioare, să constataţi săvârşirea contravenţiei prevăzută de dispoziţiile art. 50 alin. (1) lit. o) din Legea nr. 35/2008, cu modif. şi compl. ult. şi să luaţi măsurile legale ce se impun, pentru următoarele MOTIVE:

În fapt, în data de 30.11.2008, am constatat că PNL continuă propaganda electorală, după încheierea acesteia, prin răspândirea pe str. Mărgeanului din cadrul Colegiului Uninominal Nr. 23 , de fluturaşi electorali alegătorilor, îndemnându-i să voteze candidaţii PNL la alegerile parlamentare 2008. Conform dispoziţiilor art. 50 lit. o) din Legea nr. 35/2008, cu modif. şi compl. ult., constituie contravenţie "continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia", respectiv după data de 29.11.2008, ora. 7.00. Faţă de cele de mai sus, vă solicităm să constataţi contravenţia săvârşită şi să dispuneti măsurile legale ce se impun. În drept, ne întemeiem susţinerile pe dispoziţiile art. 7 alin. (2), art. 50 lit. o), art. 51 alin (1) şi (2) lit. b) din Legea nr. 35/2008, cu modif. şi compl. ult..

(...)

În fapt, în data de 30.11.2008 ora 11.00 în faţa Cârciumei de pe str. Lavei, din cadrul Colegiului Uninominal Nr. 23, sector 5, se aflau mai multe persoane cu un autoturism cu nr. de înmatriculare B – 89-CVE, care din partea PNG, cumpărau voturile alegătorilor prin plata sumei de 50 Ron/persoană. Având în vedere că în conformitate cu dispoziţiile art. 55 alin. 1 din Legea nr. 35/2008, cu modif. şi compl. ult., "promisiunea, oferirea sau darea de bani , bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea", vă solicităm să sesizaţi organele competente pentru a lua măsurile legale ce se impun".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici