Vanghelie: Tudorache la sectorul 1, pe Giugula la 3, pe Mihalache la 4 şi pe Darabont la 6

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a declarat, luni, după şedinţa BPN, că, dat fiind că liderii la nivel naţional au refuzat să candideze la sectoare, el îi va propune pe Dan Tudorache la sectorul 1, pe Doru Giugula la 3, pe Vasile Mihalache la 4 şi pe Dan Darabont la 6.

35 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Tudorache la sectorul 1, pe Giugula la 3, pe Mihalache la 4 şi pe Darabont la 6

Vanghelie: Tudorache la sectorul 1, pe Giugula la 3, pe Mihalache la 4 şi pe Darabont la 6 (Imagine: Mediafax Foto)

Vanghelie a spus că, întrucât liderii la nivel naţional au refuzat să candideze la primăriile de sectoare, el va propune, luni seară, la Consiliul PSD Bucureşti, pe Dan Tudorache la sectorul 1, pe Doru Giugula la 3, pe Vasile Mihalache la 4 şi pe Dan Darabont la sectorul 6.

Conform lui Vanghelie, Ponta şi-a exprimat dorinţa, în cadrul BPN, de a candida la Primăria Sectorului 5, moment în care el le-a transmis liderilor PSD că se va retrage pentru a-i permite lui Ponta să candideze.

"În momentul acela s-a făcut linişte în sală. Eu am spus că nu pot să mă duc de la un sector la altul, nu pot să mă maimuţăresc. El nefiind din Bucureşti şi fiind foarte bine în sondajele care i-au ieşit până acum, ca şi lider la nivel de Bucureşti, i-am zis să se ducă să se bată cu un lider care putem să dovedim că nu este atât de bun, părerea mea, la Sectorul 3 (Liviu Negoiţă, n.r.)", a arătat Vanghelie.

Întrebat ce s-a întâmplat cu propunerea sa ca Titus Corlăţean să candideze la Sectorul 1 şi Nicolae Şerban la Sectorul 6, Vanghelie a arătat că aceştia nu au dorit să candideze.

Liderul PSD Bucureşti a susţinut că Ponta a refuzat să candideze la alegerile europarlamentare, el precizând că are "tot respectul şi aprecierea" pentru Titus Corlăţean, care a acceptat să fie atunci cap de listă.

Întrebat ce se va întâmpla cu Şerban Nicolae, în condiţiile în care acesta ar fi acceptat să candideze la Primăria Sectorului 1, Vanghelie a arătat că era de acord să se meargă pe formula a patru lideri PSD la nivel naţional, care să candideze la cele patru sectoare (1,3,4 şi 6) şi a refuzat ca numai la un sector să se meargă pe această formulă.

"Dacă nu-i avem pe cei patru lideri, eu, din punctul meu de vedere, voi susţine cele patru propuneri (Dan Tudorache, pentru Sectorul 1, Doru Giugula, pentru Sectorul 3, Vasile Mihalache, pentru Sectorul 4 şi Dan Darabont, (pentru Sectorul 6, n.r), azi (luni, n.r.) în Consiliul Organizaţiei PSD Bucureşti”, a precizat Vanghelie.

"Tot respectul pentru Şerban Nicolae, nu am ce să-i reproşez. A spus că vrea să se bată pentru noi, în sectoare, dar asta este. Nu pot să schimb într-un sector şi în altul să nu schimb", a spus Vanghelie, precizând că este vorba despre un principiu aplicabil la toate sectoarele: ori candidează lideri naţionali, ori persoane din cadrul organizaţiilor de sector.

Vanghelie declarase că va prezenta Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului propunerea ca Titus Corlăţean să candideze la Primăria Sectorului 1, Victor Ponta la Primăria Sectorului 3 iar Şerban Nicolae la Primăria Sectorului 6.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că principala sa obligaţie, privind o eventuală candidatură, este faţă de organizaţia Gorj, el precizând că va ajuta cu plăcere şi Bucureştiul, dar în cadrul unei strategii "coerente şi inteligente".

"Principala mea obligaţie e faţă de organizaţia mea de la Gorj, dar dacă e nevoie de mine în oricare altă parte în Bucureşti, cu mare plăcere ajut, dar într-o strategie coerentă şi inteligentă", a declarat Ponta, referitor la propunerea avansată de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, ca Ponta să candideze la Primăria Sectorului 3.

"Mă aştept şi sper ca Cristi Diaconescu să-l bată pe Vasile Blaga. Mă aştept ca Marian Vanghelie să candideze contra lui Liviu Negoiţă, să-l bată şi el, iar ceilalţi o să ajutăm. Dacă e nevoie de mine la Sectorul 5, mă duc şi acolo, va fi mult de muncă", a adăugat Ponta.

După şedinţa BPC, Ponta a spus că liderii social-democraţii nu s-au înţeles în privinţa candidaţilor la primăriile de sector.

"Nu ne-am înţeles. Eu am venit cu propunerea ca Vanghelie să candideze la 3 şi eu la 5, iar Vanghelie a venit cu propunerea ca eu să candidez la 3", a declarat Ponta.

El a precizat că problema candidaţilor la sectoare va fi tranşată de către liderul PSD Mircea Geoană cu filiala Bucureşti, luni după-amiază.

Şi alţi membri BPC au confirmat că nu s-a ajuns la niciun acord asupra candidaţilor la primăriile de sector.

Singurii candidaţi stabiliţi sunt Neculai Onţanu la secorul 2 şi Marian Vanghelie la 5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici