Vanghelie: Vom încerca să schimbăm tot ce a făcut Băsescu până acum

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Venghelie, a declarat, duminică, la Braşov, că social-democraţii vor încerca, prin campania pentru europarlamentare şi cea prezidenţială, să schimbe tot ce a făcut Traian Băsescu până acum, pe care îl consideră un pion principal în corupţia din România.

20 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Vom încerca să schimbăm tot ce a făcut Băsescu până acum

Vanghelie: Vom încerca să schimbăm tot ce a făcut Băsescu până acum (Imagine: Mediafax Foto)

"Campania asta este de a încerca să schimbăm tot ce a făcut Traian Băsescu până acum. Considerăm că timp de cinci ani n-a fost decât haos, scandal, circ, n-au fost decât arestări la comandă la TV şi considerăm că corupţia despre care s-a discutat la televizor, nu doar că nu s-a rezolvat nimic, ba din contră, este stabilită în funcţie de relaţiile pe care le are X sau Y cu preşedintele României", a declarat Vanghelie, într-o conferinţă de presă, organizată la finalul reuniunii în care aproximativ 1.200 de reprezentanţi ai PSD din cele şase sectoare ale Capitalei au discutat pe tema strategiei pentru viitoarea campanie electorală.

Liderul PSD Bucureşti şi-a motivat afirmaţia prin faptul că Băsescu i-a luat apărarea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi i-a tras la răspundere pe procurorii care "şi-au permis să îl ia şi să îl aresteze pe Puiu Popoviciu".

"Am rămas surprins prin faptul că Traian Băsescu a putut să-i ia apărarea lui Puiu Popoviciu şi eu am înţeles, subliminal, că îi trăgea la răspundere inclusiv pe procurori că şi-au permis să îi ia şi să îl aresteze pe Puiu Popoviciu. Un preşedinte de stat nu are dreptul să spună public ceea ce a spus dânsul şi cu asta considerăm că ceea ce a făcut până acum n-a adus decât haos", a adăugat Vanghelie.

Acesta consideră că românii nu mai pot rezista încă cinci ani să fie conduşi de Traian Băsescu şi este convins că PSD va câştiga alegerile şi va conduce România pentru următorii 20 de ani.

"Mesajul nostru este că suntem un partid de stat puternic care trebuie să conducă România în următorii 20 de ani", a adăugat Vanghelie.

Social-democraţii vor să cucerească întâi Capitala unde speră să obţină peste 40% din voturi şi să dea între 13 şi 15 europarlamentari.

"Campania va fi unitară, dar la Bucureşti vom veni cu lucruri atipice ca să-i ia fiorul pe Traian Băsescu şi pe contracandidaţii noştri. Vrem să obţinem în Bucureşti peste 40% din voturi. Am venit la Braşov să luăm aer de la munte şi să-i transmitem lui Băsescu un fior rece, dar şi să aducem un suflu roşu la Braşov", a adăugat liderul PSD Bucureşti.

Vanghelie a făcut referire şi la datele unui sondaj de opinie, care indică o scădere a cotei lui Traian Băsescu şi a PDL în Bucureşti.

La şedinţa de pregătire a campaniei, organizată la Braşov, au participat circa 1.200 de membri PSD din cele şase sectoare al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici