Vârstnic din Alba, prezent la toate alegerile: Cum să nu votez? O turmă fără păstor nu poate păşuna

Vasile Dănilă, un vârstnic de 79 de ani din judeţul Alba care trăieşte într-un azil de bătrâni, prezent la toate alegerile, a mers şi duminică la urne, înainte de a participa la slujba de la biserică. "Cum să nu votez? O turmă fără păstor nu poate păşuna", a spus acesta.

712 afișări
Imaginea articolului Vârstnic din Alba, prezent la toate alegerile: Cum să nu votez? O turmă fără păstor nu poate păşuna

Vârstnic din Alba,prezent la toate alegerile: Cum să nu votez? O turmă fără păstor nu poate păşuna (Imagine: Mediafax Foto)

Vasile Dănilă este unul dintre vârstnicii care se bucură de fiecare discuţie pe care o poartă şi zâmbeşte după fiecare idee enunţată.

El a votat, duminică dimineaţa, în cartierul Bărăbanţ din Alba Iulia, înainte de a merge la biserică, fiind îmbrăcat cu un costum gri, cămaşă albă şi un pulover cu doi nasturi, iar pe cap purta o căciulă neagră din blană naturală.

”Cum să nu votez? Eu? Cineva tot trebuie să fie la conducere, fie că sunt buni sau mai puţin buni, o turmă fără păstor, oricât ar fi terenul de bun, nu poate păşuna. Votul e un fel de lege pentru că, vrei sau nu vrei, o dată la câţiva ani tot se organizează alegeri. Unii spun că votul lor e puţin şi nu contează, însă apa din mică se face mare, iar mai multe picături umple bazinul”, a declarat Vasile Dănilă corespondentului MEDIAFAX, înainte să intre în secţia de vot, iar apoi şi-a luat buletinul, arătând că mai are ”puţine locuri libere”.

El este de părere că şi candidaţii se fac vinovaţi de prezenţa scăzută de la alegeri, întrucât vin puţin între oameni, iar alţii s-au lăudat că fac multe şi nu au realizat nimic.

”Un lucru nu-mi place! Cu mult timp în urmă, cei care candidau veneau între oameni, stăteau de vorbă cu noi, însă acum tot mai puţin îi vezi. O altă problemă e că mulţi promit marea cu sarea şi nu fac nimic. Eu aş vrea, sincer să îţi spun, un candidat onest, care nu îmi promite mare lucru, însă îşi dă interesul, iar după patru ani a făcut mai mult decât a zis”, a spus Vasile Dănilă, cu zâmbetul pe buze.

Acesta este de părere că oamenii nu sunt suficient de bine informaţi despre importanţa votului lor, iar politicienii ”degeaba stau în birouri şi fac teorie” pentru că ”practica e cea care ne omoară”.

”Noi avem nevoie să se pună mai mare bază pe agricultură, să vedem că sunt oameni care lucrează o viaţă întreagă terenul, iar la 65 de ani de acolo ies la pensie. Avem nevoie şi de pensii mai mari, însă degeaba le măresc, dacă apoi se scumpesc alimentele. Nici asta nu e o soluţie”, a spus vârstnicul, întrebat de ce schimbare are nevoie România.

Vasile Dănilă este cel mai mic dintre cei nouă fraţi ai săi şi singurul rămas în viaţă. El trăieşte de cinci ani într-un azil pentru vârstnici din Alba Iulia şi spune că aici îi este mai bine decât acasă, arătându-se mulţumit de mâncare şi de condiţiile de trai.

El este genul de om simplu, care se bucură dacă în ţară este pace şi nu este ”război, cutremur sau inundaţii”, iar dacă "Domnul ne fereşte în continuare, este bine, ne descurcăm noi”.

Vasile Dănilă este de părere că pe vremea lui Ceauşescu nu era mai bine şi nu îi place când vede la televizor ”vrajbă” între candidaţi, pentru că oamenii trebuie să înveţe unii de la alţii.

”Unii mai mult se contraziceau în loc să se adune să vadă ce şi cum trebuie făcut”, a spus Vasile Dănilă, care a votat la o secţie amenajată într-o grădiniţă, iar apoi a plecat spre biserică.

În judeţul Alba, pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, au fost delimitate 440 de secţii de votare, iar la urne sunt aşteptate peste 315.600 de persoane. Majoritatea secţiilor de votare au fost organizate în unităţi de învăţământ, însă unii oameni votează în locuri mai puţin obişnuite, precum o casă parohială, o piaţă agroalimentară, bazin olimpic sau stadion de fotbal.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici