Vasile Blaga: Lansarea candidaţilor ARD ar putea avea loc în 5 noiembrie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că până în prezent au fost semnate listele de candidaţi ARD la alegerile parlamentare pentru 36 de organizaţii, că 32 de candidaturi au primit aviz negativ din partea Comisiei de etică şi că au fost admise contestaţiile lui Viorel Badea şi William Brânză.

247 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga: Lansarea candidaţilor ARD ar putea avea loc în 5 noiembrie

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a precizat, miercuri, că lansarea candidaţilor ARD ar putea avea loc în data de 5 noiembrie şi că până în prezent au fost semnate listele de candidaţi pentru 36 de organizaţii, incluzând diaspora.

"Pot să vă spun că 70-75% dintre cei care candidează sunt oameni noi, tineri, buni profesionişti în zona respectivă. Au fost şi 32 de persoane care, în viziunea Comisiei de etică, nu îndeplinesc anumite condiţii pentru a candida, până ieri dimineaţă se retrăseseră 12 şi cu încă un candidat astăzi - 13. Sunt foarte multe contestaţii, pentru că în unele cazuri colegii se simt nedreptăţiţi, aceste contestaţii le va analiza comisia, le vom analiza şi noi în continuare", a spus Vasile Blaga.

El a arătat că au existat mai multe contestaţii la decizia Comisiei de etică, menţionându-i pe William Brânză şi pe Viorel Badea.

"De la diaspora, pentru imagine negativă, la doi candidaţi: domnul Badea şi William Brânză, ne-am uitat, au fost nişte articole în presă, este adevărat, practic au fost nişte poziţii reciproce ale lor. Dar am considerat că nu sunt probe ca să nu poată să candideze", a adăugat Blaga.

El a spus, în legătură cu avizul negativ primit de la Comisia de etică de deputatul Petru Movilă, că acest caz va fi discutat joi şi a adăugat că Movilă nu este trimis în judecată.

"Am văzut şi documentele respective, l-am rugat să meargă la comisie cu ele, s-a început urmărirea penală, iar ancheta se poate termina cu soluţia de neîncepere a urmăririi penale, mâine se discută Iaşiul", a precizat liderul PDL.

El i-a mai menţionat pe Lucian Militaru, fost primar la Videle, şi Ştefan Stoica de la Dolj, care au primit aviz negativ de la Comisia de etică şi a arătat că acestea vor fi analizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici