Vasile Dîncu, întâlnire oficială cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut vineri, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întâlnire oficială cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, cu care a discutat despre războiul declanşat de Rusia.

203 afișări
Imaginea articolului Vasile Dîncu, întâlnire oficială cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba

Sursa foto: Facebook Vasile Dîncu

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut vineri, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întâlnire oficială cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, aflat în vizită oficială în România, anunţă MApN.

„Discuţiile au vizat situaţia de securitate determinată de războiul declanşat de Federaţia Rusă asupra Ucrainei în data de 24 februarie. Cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluţii în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, ministrul român subliniind curajul şi determinarea militarilor ucraineni în a lupta pentru ţara lor. Vasile Dîncu a reiterat solidaritatea românilor cu poporul ucrainean şi susţinerea totală şi necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, în graniţele recunoscute la nivel internaţional.Ministrul român a condamnat în termeni duri atrocităţile comise de armata rusă în Bucha şi în alte oraşe ucrainene, subliniind importanţa ca responsabilii pentru aceste crime de război să fie traşi la răspundere în conformitate cu dreptul internaţional umanitar”, potrivit comunicatului de presă.

În context, ministrul român a prezentat oficialului ucrainean eforturile autorităţilor române cu privire la gestionarea managementului fluxului de refugiaţi şi acţiunile umanitare aflate în derulare, un element important fiind operaţionalizarea, la Suceava, a unui hub umanitar, care funcţionează ca un centru logistic de stocare şi distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenţei umanitare către Ucraina.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, aflat vineri în vizită oficială în România, s-a întâlnit şi cu premierul Nicolae Ciucă şi şeful Diplomaţiei de la Bucureşti, Bogdan Aurescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici