Vasilescu: Comisia nu a tras o concluzie în sensul de a o supune votului, s-a discutat pe procedură

Senatorul PC Gavrilă Vasilescu a susţinut, miercuri, că senatorii din Comisia juridică nu au tras o concluzie, în cazul Codruţ Şereş, în sensul de a o supune votului, aşa cum afirmase preşedintele comisiei, Norica Nicolai, ci doar s-a discutat procedural cu privire la întocmirea rapoartelor.

17 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: Comisia nu a tras o concluzie în sensul de a o supune votului, s-a discutat pe procedură

Vasilescu: Comisia nu a tras o concluzie în sensul de a o supune votului, s-a discutat pe procedură (Imagine: Mediafax Foto)

"A fost un vot pe teme procedurale, cine să întocmească proiectele de raport, şi faptul că în cazul lui Paul Păcuraru este necesar să se vadă şi celelalte documente pe care le va aduce la Comisia juridică. Nu am tras o concluzie în sensul de a o supune votului", a declarat Gavrilă Vasilescu.

El a menţionat că, în cazul lui Codruţ Şereş, "nu toţi membrii comisiei au văzut dosarele, mergându-se pe încrederea între senatori care au studiat, fiecare, o parte din dosar, pentru că este imposibil ca cele 11 persoane din comisie să vadă materialul de zeci de mii de pagini din aceste dosare".

"Am mers pe încredere şi fiecare a văzut câte o felie din dosare. Am văzut şi încrucişat", a spus senatorul PC.

Gavrilă Vasilescu a menţionat că "decizia certă luată în Comisia juridică, miercuri, a fost ca, atunci când se finalizează un raport, toţi membrii comisiei să vină să îl citească, să îşi spună punctul de vedere, în scris, astfel încât pe 11 august să fie definitivate toate rapoartele şi să rămână doar concluzia finală care să fie supusă votului final".

"E bine să medităm puţin şi să vedem cum facem în aşa fel încât să nu împiedicăm actul de justiţie", a ţinut să sublinieze senatorul conservator.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, că membrii comisiei au dat un vot "de principiu" pe cele două dosare în care este implicat fostul ministru Codruţ Şereş, iar în cazul ministrului Paul Păcuraru se aşteaptă noi documente.

Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru au fost audiaţi, miercuri după-amiază, de senatorii jurişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici