Vass Levente: Mi s-a propus postul de ministru al Sănătăţii, pentru mine Târgu Mureş e mai important

Vass Levente, consilierul ministrului demisionar al Sănătăţii Cseke Attila, a declarat, joi seară, că i s-a propus postul de ministru al Sănătăţii, el arătând că pentru el este mai important Târgu Mureş, în condiţiile în care este unul dintre posibilii candidaţi la Primărie din partea UDMR.

471 afișări

Vass Levente a declarat, după acţiunea de protest de la Biserica Reformată din cetatea din Târgu Mureş, faţă de neacceptarea înfiinţării unei linii maghiare separate la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din municipiu, că UDMR şi coaliţia de guvernare vor desemna viitorul ministru al Sănătăţii, spunând că i s-a propus acest post.

"Mi s-a propus postul, nu vreau să dau declaraţii, în afară de faptul că pentru mine Târgu Mureşul este mai important", a spus Vass, care este unul dintre posibilii candiaţi la Primăria Târgu Mureş din partea UDMR.

El a arătat că Cseke Attila "a făcut treabă bună la minister", iar ce a făcut va fi în favoarea cetăţenilor pe termen scurt, mediu şi lung.

Vass s-a referit şi la problema înfiinţării unei linii de învăţământ în limba maghiară, separată, la UMF Târgu Mureş, unde este profesor. El a subliniat că Senatul universităţii trebuie să ţină cont de lege şi să revină asupra Cartei care nu prevede linii separate.

"Nu avem nicio dorinţă să împărţim universitatea, ci să fim împreună cu colegii români, dar în departamente separate", a spus Vass.

Ministrul Cseke Attila a anunţat, joia trecută, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Consiliul Operativ al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, care este directorul medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, declara, luni, pentru MEDIAFAX preşedintele executiv al filialei, Szabo Odon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici