Vela, măsuri după desecretizarea raportului 10 august: Vor fi permutaţi ofiţeri promovaţi pe pile

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că îl trimite pe Mihai Valeriu, din funcţia de subsecretar de stat la MAI, înapoi la o secţie de poliţie, având în vedere desecretizarea raportului protestul 10 august 2018. Vela anunţă, pentru viitor, alte demiteri ale ofiţerilor „promovaţi prin pile”.

2088 afișări
Imaginea articolului Vela, măsuri după desecretizarea raportului 10 august: Vor fi permutaţi ofiţeri promovaţi pe pile

Vela, măsuri după desecretizarea raportului 10 august: Vor fi permutaţi ofiţeri promovaţi pe pile

„Vreau să vă spun că dacă ne referim la fostul secretar de stat (Mihai Valeriu- de fapt subsecretar de stat, n.r.), el este la dispoziţia ministrului şi printre primele mele decizii de permutări de cadre în acest minister este retrimiterea acestui domn subsecretar de stat, care a venit aici pe pile şi relaţii, de la un şef de birou de secţie de poliţie din Bucureşti pe o funcţie foarte înalta de subsecretar de stat, responsabil cu ordinea publică, în cel mai scurt timp. Am acum şi eu motivul oficial, prin desecretizarea acestui raport, să îl trimit de unde a venit, adică şef de birou într-o secţie de poliţie. Iar dacă DIICOT-ul va decide instanţa şi o culpă penală, evident că nu mai are ce caută în poliţie”, a declarat Marcel Vela, la Digi24.

Ministrul de Interne a mai subliniat că săptămâna viitoare va demara o cercetare administrativă după ce a fost desecretizat raportul cu intervenţia la protestul din 10 august 2018.

„Lucru pe care nu l-au făcut ceilalţi miniştrii anteriori mie, nici chiar domnul Mihai Fifor care, dacă a desecretizat raportul, mergând pe ipoteza domniei sale, putea de multă vreme să ia măsuri şi vizavi de subsecretari de stat avansaţi în mod miraculos pe posturi de demnitari ai statului român. Săptămâna viitoare, pe o analiză administrativă, vor mai fi permutaţi şi alţi ofiţeri, alţi angajaţi din minister la locurile lor de baştină, de acolo de unde au venit promovaţi prin pile, relaţii şi cunoştinţe, în această clădire”, a mai spus ministrul.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat joi că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 şi a fost transmis către DIICOT, unde este instrumentat un dosar penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici