Verestoy Attila (UDMR), senator, despre suspendarea lui Coldea: SRI are obligaţia să ancheteze în detaliu, la fel şi comisia

Senatorul Verestoy Attila a declarat joi pentru MEDIAFAX, comentând cazul Coldea, că SRI are obligaţia sa ancheteze în detaliu informaţiile care au ajuns în spaţiul public, iar noua comisie parlamentară de control ce se va constitui are menirea sa cerceteze cauzele care au dus la astfel de derapaje.

1432 afișări
Imaginea articolului Verestoy Attila (UDMR), senator, despre suspendarea lui Coldea: SRI are obligaţia să ancheteze în detaliu, la fel şi comisia

Senatorul Verestoy Attila, despre suspendarea lui Coldea: SRI are obligaţia să ancheteze în detaliu, la fel şi comisia

"Este obligaţia SRI să ancheteze şi să cerceteze până la detalii tot ce a ajuns în spaţiul public şi eu consider că îşi vor face datoria cei de la controlul intern al SRI'', a reacţionat senatorul, care a fost membru în comisia parlamentară pentru controlul SRI în mai multe legislaturi.

El a explicat că în momentul de faţă noua comisie de control SRI la nivel parlamentar nu a fost constituită.

''Probabil că acest lucru se va întâmpla cât de curând şi atunci menirea noii comisii este să cerceteze cauzele care pot duce la astfel de derapaje, în măsura în care acest lucru va fi permis de un nou regulament de funcţionare pentru ca actualul regulament care este lege, hotărâre de Parlament, nu prea permite un control real şi profund al unor astfel de situaţii. Comisia va avea obligaţia să cerceteze, să elucideze în deplinătate situaţia, nu respectivul caz în parte", a subliniat Verestoy Attila.

Suspendarea lui Coldea este "o punere la dispoziţie" până la clarificarea situaţiei, a accentuat el.

"Până la clarificarea situaţiei este o punere la dispoziţie (suspendarea lui Coldea-n.r.). Acest lucru se poate transforma şi în demisie, dar se poate transforma şi în repunerea în funcţie, depinzând de cercetarea amănunţită şi profundă făcută de organul de control intern al SRI", a susţinut senatorul.

Serviciul Român de Informaţii a anunţat joi că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare, până la finalizarea acestora, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, fiind pus la dispoziţia directorului structurii.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea", a explicat SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici