Sebastian Ghiţă, căutat şi de Parchetul General pentru audieri în dosarul deschis după apariţia înregistrării în care Traian Băsescu vorbeşte despre dosarul ICA

Sebastian Ghiţă ar urma să fie citat de procurorii Parchetului General pentru audieri în dosarul deschis după apariţia înregistrării în care Traian Băsescu vorbeşte despre dosarul ICA, au declarat surse judiciare pentru agenţia MEDIAFAX.

1521 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, căutat şi de Parchetul General pentru audieri în dosarul deschis după apariţia înregistrării în care Traian Băsescu vorbeşte despre dosarul ICA

Sebastian Ghiţă, căutat şi de Parchetul General pentru audieri în dosarul deschis după apariţia înregistrării în care Traian Băsescu vorbeşte despre dosarul ICA

Sebastian Ghiţă va fi citat pentru a da declaraţii cu privire la înregistrarea difuzată de postul România TV, în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu, au declarat surse judiciare, vineri, pentru agenţia MEDIAFAX.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii de la Parchetul General vor să ataşeze ca probe la dosar toate înregistrările făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiţă înainte de dispariţie. De joi după-amiază, Sebastian Ghiţă figurează pe lista urmăriţilor naţionali după ce instanţa supremă a emis mandate de arestare în lipsă, pe motiv de încălcare a măsurii controlului judiciar.

Procurorii anticorupţie au cerut înlocuirea controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive pentru Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Procurorul a motivat cererea argumentând că înregistrările pe care Sebastian Ghiţă le-a lansat în spaţiul public în ultimele zile sunt făcute anterior dispariţiei acestuia şi că acesta ar fi premeditat sustragerea.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici