Vicepremierul Nica infirmă existenţa conflictelor în coaliţie

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, referindu-se la afirmaţiile ministrului PDL Vasile Blaga privind PSD, că acestea au reprezentat o încercare de a testa simţul umorului.

18 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Nica infirmă existenţa conflictelor în coaliţie

Vicepremierul Nica infirmă existenţa conflictelor în coaliţie

Întrebat în legătură cu existenţa unor tensiuni în coaliţie, Nica a spus că acestea au existat numai în relatările presei şi că au făcut deliciul participanţilor la şedinţa de luni.

"Informaţiile au stârnit deliciul participanţilor la şedinţa coaliţiei. Tensiunile au au fost doar în mass-media", a spus el.

Dan Nica a afirmat că atmosfera a fost "ca de obicei, foarte bună".

Îmi pare rău că nu vă pot confirma (existenţa tensiunilor - n.r.). Conflictele nu au existat", a afirmat Nica.

"Încrederea între PSD şi PDL este la o cotă pe care nimeni nu a crezut-o la momentul în care s-a semnat Parteneriatul pentru România", a adăugat vicepremierul.

Dan Nica a afirmat că la şedinţa coaliţiei s-a discutat despre creşterea economică, strategia energetică naţională şi legea salarizării unice.

Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, ministrul PDL Vasile Blaga a vorbit despre "un ministru PSD căruia premierul i-a atras atenţia că ar fi bine să-şi modereze poziţiile".

"Dacă nu se simt bine în guvern, să-l părăsească. L-am văzut vineri pe unul dintre ei că, din nou, a criticat măsuri luate de guvern, care, culmea, provin din programul electoral al PSD, vorbesc de impozitul forfetar", a afirmat Blaga la Realitatea TV.

Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, a declarat înaintea şedinţei coaliţiei că protocolul de guvernare dintre cele două partide dar şi Constituţia României cer, în mod clar, solidaritate guvernamentală.

"Cui nu îi convine ce stabileşte Guvernul, poate să îşi spună părerea acolo, în Guvern, dar după ce s-a luat decizia ori o respectă, ori pleacă", a spus Berceanu, referitor la declaraţiile unor miniştri PSD din Cabinet, în special ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, care a anunţat săptămâna trecută că Executivul ar putea să renunţe la impozitul forfetar, din 2010.

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a arătat că declaraţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, ale democrat-liberalilor Vasile Blaga şi Radu Berceanu, potrivit cărora „acei miniştri care nu se simt bine în Guvern, ar fi bine să părăsească Guvernul” sunt doar "declaraţii de campanie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici