Vicepremierul Ungariei: Băsescu a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat

Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că la întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu acesta a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat, în forma concepută de Camera Deputaţilor.

18 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Ungariei: Băsescu a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat

Vicepremierul Ungariei: Băsescu (Foto) a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Prezent, vineri seară, la Sfântu Gheorghe, vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat presei că discuţiile de azi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu membrii Guvernului au reprezentat un nou început în relaţia dintre România şi Ungaria.

Semjén a subliniat că Guvernul Ungariei apreciază foarte mult faptul că preşedintele Traian Băsescu a avut o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte legea dublei cetăţenii, ceea ce, în opinia sa, este natural deoarece şi România are o lege similară.

Semjén a spus că preşedintele Traian Băsescu a promis sprijin pentru ca Legea Educaţiei să fie adoptată şi de Senat în forma în care a trecut de Camera Deputaţilor.

Potrivit acestuia, în urma întâlnirii cu şeful statului s-au deschis nişte perspective foarte importante din punctul de vedere al relaţiilor între cele două state.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjén, cei doi discutând despre preşedinţia ungară a Uniunii Europene în prima parte a anului viitor.

Semjén Zsolt s-a întâlnit şi cu premierul Emil Boc, în cadrul întrevederii vicepremierul Ungariei afirmând că pentru Guvernul ungar este foarte important ca, după Camera Deputaţilor, şi Senatul României să adopte proiectul legii educaţiei aşa cum a fost conceput de către Cabinetul de la Bucureşti.

"Este foarte important pentru noi că legea educaţiei a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor şi sperăm că şi în Senat această lege, care este la nivel european, va fi acceptată aşa cum a fost concepută", i-a spus vicepremierul ungar lui Emil Boc.

Semjén Zsolt a arătat totodată că, în privinţa legii cetăţeniei duble, Guvernul de la Budapesta s-a inspirat "aproape 100%" din legea românească privind cetăţenia şi a apreciat "mai ales atitudinea" Guvernului român faţă de legea adoptată în Ungaria.

Camera Deputaţilor a adoptat în luna mai proiectul legii educaţiei, care permite predarea Istoriei şi Geografiei României în limbile minorităţilor la toate nivelurile învăţământului preuniversitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici