Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru susţine boicotarea referendumului

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, după părerea sa, singura soluţie este boicotul referendumului şi invalidarea acestuia prin refuzul cetăţenilor "de a se face complici la actul iresponsabil pus la cale de liderii USL".

299 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru susţine boicotarea referendumului

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru susţine boicotarea referendumului (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"A boicota acest referendum înseamnă, din punctul meu de vedere, răspunsul oricărui om raţional care ţine să trăiască într-un stat de drept, într-o ţară în care legea este mai presus de toate, într-o ţară care este recunoscută de comunitatea europeană ca membru pe care se poate conta. «Ne-aţi zdruncinat încrederea» este diagnosticul implacabil pus de preşedintele Comisiei Europene, domnul Barosso", a susţinut Radu F. Alexandru.

El a arătat că boicotul este singurul răspuns pe care cetăţenii României ar putea să-l dea la tot ce s-a întâmplat până acum în presa internaţională şi la nivelul instituţiilor internaţionale.

Radu F. Alexandru a susţinut că au fost încălcate norme constituţionale, independenţa justiţiei şi funcţionarea instituţiilor statului de drept, arătând că toate nu au decât un singur nume - "tentativă de lovitură de stat".

"În acest context, referendumul nu este decât o etapă în ceea ce a pus la cale USL", a mai spus Radu F. Alexandru.

Surse din partid au declarat anterior pentru MEDIAFAX că liderii PDL de la centru şi de organizaţii judeţene se vor reuni, marţi, în şedinţa Colegiului Director al partidului pentru a decide dacă boicotează referendumul.

Conform surselor citate, liderii PDL sunt convocaţi marţi pentru a răspunde la întrebarea "Boicotăm sau nu referendumul din 29 iulie?".

După dezbaterile din şedinţa de marţi, PDL urmează să iasă cu un mesaj unitar fie în favoarea boicotării referendumului, fie în favoarea participării la urne şi a votării împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici