Victor Ponta va merge marţi în vizită la Chişinău

Premierul român, Victor Ponta, va vizita marţi Republica Moldova, a anunţat joi omologul său moldovean, Vlad Filat, care s-a arătat, totodată, foarte rezervat cu privire la situaţia politică din Romania.

300 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta va merge marţi în vizită la Chişinău

Victor Ponta va merge marţi în vizită la Chişinău (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Regret foarte mult ceea ce se întâmplă acolo şi sper că lucrurile vor intra în normal", a adăugat Filat, relatează Pro TV Chişinău.

Ponta va merge la Chişinău în condiţiile în care situaţia politică în România este foarte sensibilă. Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, iar interimatul este asigurat de Crin Antonescu, urmând ca pe 29 iulie, românii să decidă prin referendum dacă Băsescu se mai întoarce la Cotroceni.

Plebiscitul va fi validat numai dacă la urne se vor prezenta jumătate plus unul din numărul de alegători.

Premierul Victor Ponta şi-a anunţat intenţia de a merge în R.Moldova săptămâna trecută, în discuţia pe care a avut-o cu omologul său moldovean, Vlad Filat, cu prilejul inaugurării sistemului de videoconferinţă dintre Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

El a precizat că unul dintre proiectele economice importante este interconectarea energetică dintre cele două ţări.

Ponta l-a asigurat totodată pe premierul Filat că va beneficia de sprijinul României pentru ridicarea vizelor impuse în prezent cetăţenilor moldoveni care doresc să călătorească în state membre UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici