Videanu: Băsescu învinge cu 50,14%, mai rămân de centralizat rezultatele din 96 de secţii

Liderul PDL Adriean Videanu a anunţat, duminică noapte, că, potrivit numărătorii paralele a voturilor din turul II făcute de PDL, preşedintele Băsescu ar câştiga un nou mandat, cu 50,14 la sută din voturi, când mai rămăseseră de centralizat rezultatele din 96 de secţii de votare din diaspora.

87 afișări
Imaginea articolului Videanu: Băsescu învinge cu 50,14%, mai rămân de centralizat rezultatele din 96 de secţii

Videanu: Băsescu - 50,35%, Geoană - 49,65%, după numărarea paralelă a voturilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform datelor prezentate de Videanu, Băsescu a primit 5.219.562 din cele 10.409.770 de voturi valabil exprimate în turul II al prezidenţialelor, în timp ce Geoană a primit restul de 5.190.208 de voturi.

Astfel, conform numărătorii paralele a PDL prezentate de Videanu, preşedintele conduce în cursa electorală, având un avans de 29.354 de voturi, reprezentând 0,28 la sută din total.

Întrebat despre marja de eroare a numărătorii paralele a partidului său, Videanu a spus că, din punctul său de vedere, aceasta este zero, turul doi având o procedură de numărare mult mai simplă, însă, statistic, ea poate ajunge la 0,02 la sută.

Totodată, liderul PDL a ţinut să îi transmită un mesaj candidatului PSD, Mircea Geoană: "Ai pierdut, continuă! Ai câştigat, continuă!".

Videanu a dat câteva detalii tehnice despre modul în care democrat-liberalii realizează numărătoarea paralelă a voturilor, precizând că îl aşteaptă pe Viorel Hrebenciuc să discute despre numărătoarea paralelă a PSD-ului.

Întrebat despre rezultatele votului în diaspora, prim-vicepreşedintele PDL a arătat că preşedintele Traian Băsescu a câştigat alegerile în Republica Moldova cu 94,8%, procente mari înregistrându-se şi în Spania sau Italia.

Videanu a mai anunţat că în dimineaţa zilei de luni, în jurul orei 11.00, PDL va da publicităţii rezultatele finale ale numărătorii paralele pe care o realizează, la acest moment rămânând de centralizat rezultatele din 96 de secţii din străinătate, cele din SUA şi Canada fiind încă deschise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici