Videanu îi va da în judecată pe Ponta şi pe semnatarii raportului privind Hidroelectrica

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a anunţat marţi că îl va da din nou în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi pe toţi semnatarii raportului corpului de control privind Hidroelectrica pentru rea credinţă, precizând că nu a primit niciun fel de informare de la DNA că ar fi anchetat.

374 afișări
Imaginea articolului Videanu îi va da în judecată pe Ponta şi pe semnatarii raportului privind Hidroelectrica

Videanu îi va da în judecată pe Ponta şi pe semnatarii raportului privind Hidroelectrica (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Voi da din nou în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi pe toţi semnatarii Raportul Corpului de Control la Hidroelectrica pentru reaua credinţă cu care au întocmit acest raport, care reprezintă un abuz împotriva statului şi al cetăţenilor", a afirmat Videanu, la o conferinţă de presă.

El a spus că cei care au întocmit raportul au pus şi încadrări privind faptele comise, ceea ce este inadmisibil, deoarece numai Justiţia face acest lucru.

Democrat-liberalul a spus că a fost acuzat că a aprobat contracte între entităţi la care statul este majoritar, dar de fapt atacul ar fi fost la Varujan Vosganian. El a spus că acel contract între Paroşeni şi Hidroelectrica a fost semnat în iunie 2008, cu şase luni înainte de a deveni ministru, deci contractul s-a făcut cu mult timp înainte de a fi ministru. "Primul ministru loveşte în Vosganian", a susţinut Videanu.

El a arătat că a fost acuzat şi că a aprobat un tarif fără avizul ANR. Videanu a explicat că el a aprobat doar o actualizare a preţurilor de la 225 de lei la 230 pentru Paroşeni şi de la 225 la 234 de lei pentru Deva, dar numai în baza aprobării ANR.

Videanu a spus că cei care au întocmit şi prezentat raportul Corpului de Control au vrut să inducă în eroare prezentând doar prima pagină, fără să arate şi a doua pagină.

"Pentru toţi cei care au întocmit acest raport cu rea credinţă îi voi da în judecată", a spus Videanu.

Întrebat dacă a primit vreo informare de la DNA, Videanu a spus: "Nu am primit niciun fel de informare că aş face obiectul unei anchete. Niciodată nu mă voi da înapoi să dau toate datele de care au nevoie organele statului".

El a arătat că actualul premier şi Guvernul au dat o lovitură fără precedent sistemului energetic din România cu atingerea masivă a siguranţei naţionale energetice.

"Toată piaţa de energie este destructurată şi toţi producătorii de combustibil clasic, huilă şi lignit sunt supuşi vulnerabilităţii şi, dacă nu se intervine rapid, vom avea intrări în insolvenţă şi apoi faliment", a susţinut Videanu.

Hidrolectrica a înregistrat pierderi totale de 553,1 milioane lei, în 2009-2011, din cauza diferenţei dintre preţul de vânzare a energiei electrice şi cel la care compania a cumpărat la rândul ei electricitate prin contracte bilaterale, la intervenţia ilegală a conducerii Ministerului Economiei, potrivit constatării incluse în raportul întocmit de Corpul de Control al Guvernului în urma verificărilor efectuate la Hidroelectrica.

În raport sunt indicate drept vinovate persoane care au ocupat funcţii de conducere în Ministerul Economiei, printre care foştii miniştrii Adriean Videanu şi Ion Ariton, precum şi fostul secretar de stat Tudor Şerban sunt menţionaţi în mod distinct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici