VIDEO: Gabriela Firea i-a cerut lui Costel Alexe să spună ce măsuri ia în privinţa gropilor de gunoi Vidra şi Chiajna

  • Gabriela Firea i-a solicitat, joi, ministrului Mediului Costel Alexe să spună ce măsuri va lua în legătură cu gropile de gunoi de la Vidra şi Chiajna
  • Primarul general al Capitalei a precizat că primeşte multe petiţii de la bucureştenii din Sectoarele 1 şi 6
  • Locuitorii celor două sectoare sunt deranjaţi de mirosul puternic
2017 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Gabriela Firea i-a cerut lui Costel Alexe să spună ce măsuri ia în privinţa gropilor de gunoi Vidra şi Chiajna

Firea i-a cerut lui Alexe să spună ce măsuri ia în privinţa gropilor de gunoi

„Sunt din ce în ce mai des întrebată de către cetăţeni, cât şi de mass-media, de ce primarul general al Capitalei nu închide gropile de gunoi de la Vidra şi de la Chiajna. De ce nu ia măsuri primarul general pentru că cetăţenii sunt afectaţi de un miros deranjant mai ales în anumite zile sau anumite intervale de timp. Vreau să vă spun şi dvs faptul că primarul general, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu au atribuţii în a închide sau a deschide un depozit de deşeuri. Mulţi dintre cetăţenii din Sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător, în unele zile şi la unele ore. Au apărut şi foarte multe petiţii”, a declarat Gabriela Firea, joi, într-un video postat pe pagina de Facebook.

Edilul a adăugat că în momentul de faţă există un contract pentru groapa de gunoi de la Iridex care va expira luna viitoare, iar Ministerul Mediului trebuie să spună dacă trebuie sau nu să fie prelungit contractul, fiindcă avizul de mediul e valabil încă opt ani de acum încolo.

„Avem în acest moment un contract pentru groapa de la Iridex care expiră luna viitoare şi am vrea să ştim de la Ministerul Mediului care vizează şi autorizează toate depozitele de deşeuri dacă trebuie sau nu să mai fie pelungit acest contract deoarece avizul de mediu este valabil încă opt ani de zile”, a completat Firea.

Ea a prezentat o scrisoare pe care a trimis-o în urma cu opt zile Ministerului Mediului în care întreba ce va face cu aceste gropi de gunoi şi dacă au fost făcute verificări în acest sens, însă până în prezent nu are niciun răspuns. Gabriela Firea a subliniat că nu Primăria Capitalei are atribuţii în închiderea şi deschiderea gropilor de gunoi, ci Ministerul Mediului.

„Prin urmare, vă arăt în exclusivitate faptul că am trimis această scrisoare către ministrul Mediului în care i-am solicitat, având în vedere şi declaraţiile sale publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna, i-am spus domnului ministru «ţinând cont de ultimele dumneavoastră declaraţii făcute în spaţiul public, vă rog să formulaţi un punct de vedere cu privire la posibilitatea prelungirii duratei de exploatare a acestui depozit. De asemenea, vă rugăm să ne comunicaţi dacă aţi dispus noi controale şi verificări la acest depozit de deşeuri şi dacă Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului pe care îl conduceţi a retras autorizaţia de mediu valabilă până pe 13 februarie 2028, adică încă 8 ani de acum înainte, conform documentelor pe care le deţinem la Primăria Capitalei»”, a explicat Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că e important ca lumea să ştie ce a făcut sau va face Ministerul Mediului în privinţa gropii de gunoi Chiajna-Rudeni.

„Au trecut opt zile de la această adresă pe care am transmis-o. Nu ştim exact dacă s-au dispus controale şi verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni. Petiţii vin în continuare de la cetăţeni, în special cei din cartierele Pajura, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei, sectoarele 1 şi 6. Ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să ştim dacă se poate prelungi acest contract. De fapt este vorba despre un act adiţional care expiră pe 21 martie”, a conchis Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici