VIDEO Iohannis, declaraţii la Palatul Cotroceni. Îndemnul preşedintelul legat de campania de vaccinare

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 13 mai, declaraţii de presă la Palatul Cotroceni.

354 afișări
Imaginea articolului VIDEO Iohannis, declaraţii la Palatul Cotroceni. Îndemnul preşedintelul legat de campania de vaccinare

Declaraţii, Klaus Iohannis:

  • „Tocmai am încheiat o şedinţă de lucru pentru a discuta accelerarea campaniei de vaccinare. Campania merge bine, dar pentru a continua trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării depinde deschiderea completă a multor sectoare economice. Primarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice în campania de vaccnare. Trebuie să acţionăm mai intens în zona rurală. Oamenii trebuie să fie informaţi, în localităţile mici să se meargă din poartă în poartă. Este important să mergem noi către oameni, iar autorităţile locale să le faciliteze vaccinarea, să le creăm posibilităţi de vaccinare la locurile de muncă şi în spaţiile recreative.”
  • „Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, al spitalizării şi deceselor. Pe termen mediu, scopul este atingerea imunităţii de masă.”
  • „Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considre că ce a fost mai rău a trecut şi să nu se mai vaccineze. Este un fals sentiment de securitate.”
  • „Reîntoarcerea cât mai rapidă a elevilor la şcoală este o prioritate. Deciziile în Educaţie s-au luat pe baza unor scenarii legate în mod direct de incidenţa şi rata de infectare de la nivelul fiecărei localităţi. Ne dorim ca acest lucru să rămână neschimbat până la finalul anului şi toţi copiii să îşi poată finaliza cursurile în bănci.”
  • „Este imperativ să găsim soluţii pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente în interior şi exterior. Mă bucur că sunt proiecte  pilot în acest domeniu.şi sper că, în curând, artiştii îşi vor relua programul cu un public cât mai larg.”
  • „Am cerut ministrului Culturii să fie deschis la toate soluţiile care sunt sigure sanitar. Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregatite şi sunt convins că campania de vaccinare va primi noi forme atractive. (...) Multă sănătate!.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici