VIDEO Protestatarii #rezist l-au urmărit şi apostrofat pe Valer Dorneanu, preşedintele CCR, până acasă/ UPDATE: Greblă, propus la SGG, fost coleg: Organele de ordine să ia măsuri

Un filmuleţ postat pe Facebook îi arată pe câţiva protestatari #rezist, printre care Cristian Dide şi Marian Ceauşescu, apostrofându-l pe Valer Dorneanu, preşedintele CCR. Protestatarii spun că l-au întâlnit pe Dorneanu pe bulevardul Unirii şi au mers cu el până acasă.

21685 afișări
Imaginea articolului VIDEO Protestatarii #rezist l-au urmărit şi apostrofat pe Valer Dorneanu, preşedintele CCR, până acasă/ UPDATE: Greblă, propus la SGG, fost coleg: Organele de ordine să ia măsuri

Protestatarii #rezist l-au urmărit şi apostrofat pe Valer Dorneanu, preşedintele CCR, până acasă

"Aveţi un rol formidabil în ţara asta. De ce nu vreţi să ţineţi cu poporul, domnule? Aţi devenit antecamera PSD, stimate domn. Nu este frumos", i-a spus unul dintre protestatari lui Valer Dorneanu.

"Demnitatea şi onoarea", a răspuns preşedintele CCR.

"Sluga PSD, oameni vânduţi", a venit replica.

În discuţie a intervenit un alt bărbat, probabil paznicul clădirii, care strigă: "Pleacă de aici, ce cauţi aici?".

Valer Dorneanu a revenit la uşă pentru a aplana conflictul şi l-a îndemnat pe bărbatul care schimba replici cu protestatarii să se retragă.

"Slugă şi cârpă", s-a auzit în spatele bărbatului.

Printre cei care apar în video sunt Cristian Dide şi Marian Ceauşescu.

De altfel, Cristian Dide este cel care a proiectat, sâmbătă seară, cu un laser, mesajul „Jos PSD” pe Palatul Parlamentului, chiar în timp ce pe această clădire rulau proiecţii din cadrul festivalului internaţional iMapp, organizat de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care instigă în timpul festivalului.

Greblă, despre protestarii care l-au apostrofat pe Dorneanu: Organele de ordine să ia măsuri

Fostul judecător al CCR, Toni Greblă, a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, că organele de ordine ar trebui să ia măsuri faţă de protestatarii #rezist care au pus un video pe Facebook în care arată cum îl urmăresc şi apostrofează pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale.

"Din păcate, asistăm la o radicalizare a unor grupuri, din fericire minoritate, dar încurajarea unor asemenea atitudini, încurajarea polarizării societăţii pot crea pe termen mediu şi lung probleme foarte serioase vieţii politice, sociale, solidarităţii care este absolut necesară într-o societate. Ar fi cazul ca organele de ordine să ia asemenea măsuri, dar este de asemenea responsabilitatea forţelor politice, a decidenţilor politici să descurajeze astfel de atitudini care nu fac decât să creeze premizele unei stări de violenţă, cu urmări imprevizibile", a afirmat, duminică pentru MEDIAFAX, fostul judecător al CCR, Toni Greblă.

Întrebat de MEDIAFAX dacă ar trebui sau ar fi justificat să întreprindă acţiuni preşedintele CCR, Valer Dorneanu, împotriva protestatarilor care l-au huiduit, Toni Greblă a răspuns: "Domnul Dorneanu ştie foarte bine ce trebuie făcut. Nu-mi permit eu să-i fac sugestii. Este sarcina tuturor celor care emit opinii în spaţiul public de a se desolidariza de asemenea gesturi sau fapte şi de a îndemna la solidaritate, respect, respectarea şi ascultarea opiniei altuia, însă în manieră absolut civilizată".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici