Dacian Cioloş, despre referendumul privind redefinirea familiei: Nu îi văd utilitatea. Sunt bani pierduţi

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că nu vede utilitatea referendumului pentru redefinirea familiei şi, după părerea sa, banii cheltuiţi pentru organizare sunt „bani pierduţi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1528 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş, despre referendumul privind redefinirea familiei: Nu îi văd utilitatea. Sunt bani pierduţi

Dacian Cioloş, despre referendumul privind redefinirea familiei: Nu îi văd utilitatea. Sunt bani pierduţi

Dacian Cioloş a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă va merge la referendumul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea familiei, fostul premier declarând că nu îi vede utilitatea şi că altele sunt problemele care ar trebui discutate, astfel că nu va participa.

„Problema căsătoriei între un bărbat şi o femeie e deja legiferată. Există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie şi a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat. Din punctul meu de vedere, protecţia familiei tradiţionale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutaţi să se căsătorească, să aibă o locuinţă, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiţi, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreţine. Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja şi stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată şi politizată. De aceea nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduţi”, a spus Dacian Cioloş.

Fostul premier crede că multe partide se poziţionează „ipocrit” de o parte sau alta a familiei tradiţionale, pentru că la mijloc este o masă de alegători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici