Viorel Cataramă, votat în unanimitate candidat la Preşedinţie din partea Partidului Dreapta Liberală

Viorel Cataramă a fost votat, sâmbătă, în unanimitate, candidat al Dreptei Liberale (DL) la Preşedinţie de către delegaţii prezenţi la Congresul partidului desfăşurat la Botoşani.

1084 afișări
Imaginea articolului Viorel Cataramă, votat în unanimitate candidat la Preşedinţie din partea Partidului Dreapta Liberală

Viorel Cataramă, votat în unanimitate candidat la Preşedinţie din partea Partidului Dreapta Liberală

Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, la primul Congresul DL de la Botoşani, că România a avut ghinionul să aibă după 1989 persoane care au vrut să schimbe comunismul cu socialismul cu faţă umană şi care au redirecţionat România începând cu 1990 şi până în prezent spre socialism.

„Toate forţele politice din 1990 au fost socialiste sau neomarxiste, au dus o politică socialistă care înseamnă să îţi umfli statul până plezneşte, cu angajaţi a stat, să îi îndopi cu privilegii, salarii, ajutoare sociale, pensii speciale. Toate guvernele au făcut la fel, iar România a ajuns să aibă 30% din personalul care munceşte angajat la stat. România este ţara paradoxului absolut în lume, clasa de mijloc fiind reprezentată de membrii aristocraţiei bugetare, angajaţi la stat, iar cei care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc, cei din sectorul privat, au salarii mai mici decât cei de la stat. România se scufundă fără un sector privat puternic”, a spus Cataramă.

Acesta a adăugat că, în România, preşedintele poate implementa un program având la dispoziţie CSAT unde se pot lua decizii obligatorii pentru toată lumea şi a promis că, dacă va ajunge la Cotroceni, va convoca CSAT pentru a stabili 6 direcţii de strategie de securitate naţională, prima fiind siguranţa cetăţeanului şi lupta împotriva crimei organizate şi corupţiei, nivelul de trai, sprijinirea exporturilor şi diminurea importurilor, diminuarea angajaţilor din sectorul public, apoi învăţământul, sănătatea, Diaspora şi relaţia cu vecinii din flancul Nord-Estic.

„Un Parlament corupt şi incompetent, socialist până în măduva oaselor, ar refuza să pună în practică deciziile CSAT, iar atunci preşedintele are la dispoziţie referendumul şi întreabă poporul. Dacă totuşi se refuză, se poate declara starea de necesitate şi lua măsuri coercitive împotriva oamenilor sau structurilor care nu pun în aplicare referendumul. Cei care refuză trebuie să fie acuzaţi de înaltă trădare. Preşedintele să verifice cum se pune în aplicare deciziile CSAT, are toate mijloacele de a pune în aplicare voinţa poporului român”, a mai spus Viorel Cataramă.

Acesta a subliniat că DL vrea un stat suplu, cu numai 10% din total angajaţi în sectorul public, ca în Japonia, iar restul să muncească în sectorul privat, şi un deficit bugetar zero.

La finalul discursului său, Cataramă a fost votat, în unanimitate, candidat al DL la Preşedinţia României.

În cadrul Congresului Dreptei Liberale se mai alege preşedintele partidului, candidat fiind Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinţii, printre care şi Adina Alberts, soţia liderului formaţiunii, vicepreşedinţii partidului şi se va adopta Programul Politic al DL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici