Viorica Dăncilă are o întâlnire informală cu lideri judeţeni ai PSD într-un restaurant din Neptun

Premierul Viorica Dăncilă are, la ora transmiterii acestei ştiri, o întâlnire informală cu liderii judeţeni ai PSD într-un restaurant din Neptun, la care este aşteptat şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

679 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă are o întâlnire informală cu lideri judeţeni ai PSD într-un restaurant din Neptun

Viorica Dăncilă are o întâlnire informală cu lideri judeţeni ai PSD într-un restaurant din Neptun

Premierul Viorica Dăncilă a venit, vineri seara, la restaurantul Ambasador din Neptun alături de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de senatorul Claudiu Manda şi de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, nu era ajuns încă la întâlnire, dar era aşteptat de cei prezenţi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat pentru vineri şi sâmbătă, la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului. Liderii social-democraţi vor îmbina în staţiunea Neptun, pe parcursul a două zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Dacă ziua de vineri este rezervată, în principal, discuţiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Dragnea a spus pe 21 august că nu se va discuta în şedinţa CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern de „super profesionişti”. Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul "de la un dezastru major" spre care se îndreaptă "vertiginos".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanţa, că la şedinţa CExN al PSD de sâmbătă nu decide remanierea guvernamentală. Ea a evitat să spună dacă este mulţumită de activitatea miniştrilor, susţinând că nu poate face acest lucru decât după evaluarea lor.

”Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de o remaniere guvernamentală. După cum ştiţi, se va face o evaluare a fiecărui ministru în fun cţie de programul de guvernare. Nu am făcut această evaluare, deci nu putem vorbi de o remaniere guvernamentală”, a precizat Viorica Dăncilă.

Ea a evitat să spună dacă, în acest moment, este mulţumită de activitatea miniştrilor.

”Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac comparativ cu sarcinile îndeplinite, cu obiectivele îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a mai menţionat că evaluarea miniştrilor va începe ”într-o lună”.

”Această evaluare se va face în coaliţia de guvernare, e normal să o discutăm cu cei doi co-preşedinţi”, a mai spus Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici