Viorica Dăncilă, la summit-ul social tripartit de la Bruxelles: Am obţinut finalizarea negocierilor pe 75 de dosare cu impact major la nivelul UE | VIDEO

Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, la Bruxelles, că România a obţinut, în cadrul Preşedinţiei la Consiliul UE, finalizarea a 75 de dosare cu impact major la nivelul UE. Premierul a adăugat că este necesară reducerea decalajelor de dezvoltare între statele membre.

519 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, la summit-ul social tripartit de la Bruxelles: Am obţinut finalizarea negocierilor pe 75 de dosare cu impact major la nivelul UE | VIDEO

Dăncilă: Am obţinut finalizarea negocierilor pe 75 de dosare cu impact major la nivelul UE | VIDEO

„Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a debutat într-un ritm alert şi susţinut, conştienţi fiind de faptul că avem de gestionat un număr important de dosare, într-o perioadă mai scurtă de timp în comparaţie cu alte Preşedinţii, dată fiind proximitatea alegerilor europene. Ne-am concentrat, astfel, eforturile, în prima parte a mandatului nostru, pe dialogul inter-instituţional cu Parlamentul European pentru a finaliza negocierile cu privire la cât mai multe dosare. Am obţinut finalizarea negocierilor pe 75 de dosare cu impact major la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Dăncilă, miercuri, la Summit-ul social tripartit, care a avut loc la Bruxelles.

Şeful Executivului a afirmat că e necesară reducerea decalajelor de dezvoltare între statele membre ale Uniunii Europene.

„După cum cunoaşteţi, motto-ul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este -Coeziunea, o valoare europeană comună-. Acesta reflectă necesitatea de a ne concentra eforturile pe reducerea decalajelor de dezvoltare între statele membre şi pe asigurarea unei convergenţe economice reale care, la rândul său, să genereze coeziune socială în toate statele membre. Am reuşit, prin eforturi substanţiale ale Preşedinţiei, susţinute de cele ale statelor membre, Comisiei şi Parlamentului European, să finalizăm negocierile pe o serie de propuneri legislative relevante pentru atingerea acestui obiectiv, care vor contribui la protejarea şi simplificarea vieţii cetăţenilor europeni, sprijinirea companiilor şi a mediului de afaceri, precum şi susţinerea implicării partenerilor sociali în elaborarea politicilor sociale şi economice de la nivel naţional şi european”, a completat Dăncilă.

Aceasta e enumerat şi câteva acorduri semnate în cadrul Preşedinţiei române la Consiliul UE, printre care şi cea referitoare la Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată.

„Aş vrea să amintesc, în acest sens, acordul politic cu Parlamentul European în ceea ce priveşte Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, care reprezintă un progres consistent în eforturile Uniunii de a asigura şi promova egalitatea de şanse şi de gen pe piaţa muncii, prin asigurarea unor condiţii care să faciliteze concilierea vieţii profesionale cu cea de familie pentru toţi cetăţenii europeni, în special în cazul femeilor. De asemenea, prin ajungerea la un acord inter-instituţional pe marginea Directivei privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă se va asigura o mai mare previzibilitate şi claritate în ceea ce priveşte condiţiile de muncă ale lucrătorilor europeni. Un progres important pentru siguranţa cetăţenilor noştri şi ai Uniunii în ansamblu îl constituie şi finalizarea negocierilor pe marginea Directivei privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă, care va contribui la protejarea sănătăţii a milioane de lucrători din spaţiul european”, a conchis Dăncilă.

Premierul a apreciat că „modificările întreprinse la nivel european vor avea un impact favorabil tututor cetăţenilor” europeni.

Şeful Executivului se află, miercuri, la Bruxelles. Dăncilă a participat la Summit-ul social tripartit şi a avut, de asemenea, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Ulterior întrevederii cu Timmermans, Comisia Europeană a transmis că prim-vicepreşedintele CE a discutat din nou cu premierul despre situaţia din justiţie şi despre acţiunile pentru implementarea recomandărilor MCV, urmând să fie obţinute curând rezultate concrete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici