Video Viorica Dăncilă, start al campaniei electorale, încă din prima zi. Cele 10 priorităţi ale liderului PSD. "Preşedinţia României a fost prea mult un turn de fildeş"/ Cum l-a atacat pe Iohannis - VIDEO

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, a declarat, la lansarea programului de candidat, că are ca priorităţi dezvoltarea economică, incluziunea socială, transparenţa instituţiei prezidenţiale, infrastructura. Dăncilă l-a atacat pe Klaus Iohannis, candidat PNL la preşedinţie, spunând că acesta a fost cel mai "toxic" preşedinte, ce a sacrificat românii din ambiţia de a obţine un nou mandat.

3854 afișări

Urmăriţi IMAGINI de la lansarea candidaturii la prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă

UPDATE 12.57 Dăncilă anunţă cele 10 priorităţi. "Preşedinţia României a fost prea mult un turn de fildeş"

"Candidatura mea este acum despre aşteptările şi speranţele fiecărui român. Este despre bunăstare pentru toţi şi creştetre pentru România. Este pentru a face din Administraţia Prezidenţială casa tututor românilor. Este despre modul în care ar trebui să fie aleşii noştri. Este despre a fi preşedinte cu sufletul, cu gândul şi cu fapt pentru fiecare român. Despre a nu lăsa pe nimeni în urmă la finalul fiecărei zile. Eu cred în lupta de zi cu zi a fiecărei instituţii e de a rezolva problemele cetăţenilor. Cred în România fără duble standarde faţă de diferite categorii sociale, în care soluţiile de tăieri de pensii şi salarii să nu se mai întâmple niciodată. Cred în educaţie şi servicii medicale de top. Cred în ordine şi siguranţă pentru fiecare român. Cred în România în care cinismul speculării dramelor românilor este taxat profund", a afirmat Viorica Dăncilă.

"Am credinţa că a venit vremea ca o femeie să primească şansă să aducă echilibru, unul între instituţii, necesar bunăstării oamenilor. Lupta pe care o dau acum e pentru fiecare român care vrea să trăiască în pace, care vrea un trai mai bun şi stabilitate şi siguranţă pentru ţara sa. Preşedinţia României a fost prea mult un turn de fildeş în care aleşii s-au ascuns de popor, a fost un buncăr al jocurilor de culise. Îmi doresc să transform adminsitraţia ptrezidenţială într-un model al transparenţei", a spus candidatul PSD.

Viorica Dăncilă şi-a anunţat şi priorităţile: "Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă. Voi susţine incluziunea socială reală. Câstigurile devin mai mari pentru societate, dacă nu se intervine din timp, dacă nu există un consens politic pentru creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. Toţi românii trebuie să se bucure de dezvoltarea ţării. Voi promova performanţa economică în tandem cu cea socială. Avem nevoie de proiecte ample şi curajoase, de infrastructură la nivel local şi naţional. Nu voi negocia democraţia la nivel naţional, european sau interbnaţional. E datoria mea ca preşedinte să apăr şi să promovez modele democratice, atât în politica interna, cât şi în cea internaţională".

Alte priorităţi anunţate de candidatul PSD:

- politica internaţională.

-România va găzdui cel puţin o instituţie oficială eurpoeană de prestigiu, precum şi organizaţii relevante în domeniul cercetării, educaţiei şi culturii

-transparenţa instituţiei: "Mă voi asigura că Palatul Cotroceni şi Adminsitraţia Prezidenţială vor funcţiona 24 de ore din 24 de ore, 7 zile din 7. Văd instituţia prezidenţială ca pe o cameră de urgenţă. Voi aduce cu mine o echipă de experţi şi profesionişti oameni care vor să lucreze din toată inima pentru România şi epntru români".

UPDATE 12.44 Viorica Dăncilă: Avem un preşedinte care a sacrificat românii din ambiţia de a obţine un nou mandat

"Voi lupta în această campanie pentru a scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care România l-a avut vreodată, un preşedinte care s-a întors împotriva românilor, care a blocat guvernul, care şi-a bătut joc de constituţie şi de deciziile CCR. Un preşedinte care a arunca România în haos doar pentru a îşi impune guvernul său. Un preşedinte care timp de 5 ani nu a făcut nimic pentru România. Avem un preşedinte care a sacrificat românii din ambiţia de a obţine un nou mandat", a declarat Viorica Dăncilă.

"Oamenii îi vor sancţiona şi la alegerile din toamnă şi la cele ce vor veni, pentru că niciun român nu vrea să trăiască în dispreţ. E datoria noastră să ne mobilizăm pentru a nu lăsa să facă acestei ţări tot răul de care sunt capabili", a mai spus candidatul PSD la prezindenţiale.

UPDATE 12.31 Viorica Dăncilă: Aceste forţe cu care luptăm acum vor distrugerea PSD

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, a declarat sâmbătă, la lansarea programului de candidat, că sunt forţe care vor distrugerea PSD, acesta fiind principalul scop şi nu preluarea guvernării. 

"Vă mărturisesc că discursul pregătit pentru această zi arăta altfel până în ziua de joi. Ştiu că ceea ce s-a întâmplat v-a afectat şi vreau să ştiţi că vă înţeleg. Cu toate acestea, mă bucur din toată inima să văd că avem în continuare spiritul şi energia de luptător, că ele nu mor niciodată, indiferent de momentele pe care le traversăm. Acesta e momentul în care trebuie să înţelegem că nu trebuie să ne îndoim de puterea pe care o avem. Să stăm uniţi şi să luptăm umăr la umăr pentru ca PSD să fie din nou", a declarat Viorica Dăncilă.

"Nu vor fi simple bătălii de campanie, va fi un adevărat război în care trebuie să ne punem efortul, munca, inimile şi tot curajul de care putem da dovadă. Ca de fiecare dată când au crezut că ne-au înfrânt, dar ne-am întors mai puternici, mai organizaţi. Aceste forţe cu care luptăm acum vor distrugerea PSD, e singurul lor obiectiv. A fost primul pas", a mai sus Dăncilă.

"Noi nu fugim şi nu abandonăm, că forţa noastră nu e trecătoare şi nu se risipeşte. Acest forţe cu care noi luptăm acum vor distrugerea PSD, vor dispariţia noastră ca partid, şi au spus-o clar în discursul public. E singura lor miză şi singurul obiectiv. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat joi în Parlament. Credeţi că vor să guverneze? I-aţi văzut cu vreun program. I-aţi văzut bucuroşi după ce a trecut moţiunea. Erau preocupaţi pentru că ştiau că e doar o victorie de etapă. Pentru ei nu căderea Guvernului a fost miza ci dispariţia PSD, iar această moţiune a fost un prim pas, dintr-un plan meschin de a ne elimina din competiţie. Dar cei care vor să ne vadă doborâţi vor regreta, pentru că vor fi taxaţi la vot, pentru că îşi vor devoala impostura şi vor arăta întregii ţări cum sunt. O gaşcă de amatori, avidă după o putere cu care nu ştiu ce să facă, pe care nu ştiu să pună în slujba ţării şi a oamenilor", a mai spus candidatul PSD la prezindenţiale.

UPDATE Leş: PSD poate să fie o forţă şi în opoziţie. Vom reuşi să oprim măsurile aberante luate de PNL

Preşedintele PSD Satu Mare, Gabriel Leş, a declarat, sâmbătă, că PSD poate fi o forţă şi în opoziţie. Acesta a mai spus că social-democraţii vor reuşi să oprească măsurile "aberante" luate de PNL "şi acoliţii lor".

"Credeţi că putem fi la fel de buni şi în opoziţie? Chiar mai buni. Vin în faţa dvs cu un mesaj de unitate şi de solidaritate pentru idealurile şi obiectivele pe care PSD le-au avut dintotdeauna. Dacă ne uităm în utlimii 29 de ani, de fiecare dată, cred că e momentul ca acum să stăm ridicaţi. Suntem statul cu una dintre cele mai mari creşteri economice, salariale, investiţii. Şi cu toate acestea opoziţia a zis nu. PSD poate să fie o forţă şi în opoziţie şi vom reuşi să oprim măsurile aberante luate de PNL şi acoliţii lor. Mereu am spus că lupta bună aduce echilibru şi pace, nu război. PSD care luptă azi pentru a aduce echilibru şi nu haos, pentru a aduce bunăstare. Ce nu ne omoară ne face mai puternici, cred că au fost momente şi mai grele care nu au făcut decât să ne unească şi mai mult. Am încredere doamna Dăncilă în victoria dvs şi a PSD. În Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Bistriţa suntem alături de dvs. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi", a declarat Gabriel Leş, sâmbătă, la Romexpo.

UPDATE Dunca: L-aţi văzut pe Iohannis să vorbească într-o emisiune televizată despre popor, tradiţii?

Liderul PSD Braşov, Marius Dunca, a întrebat retoric, sâmbătă, în cadrul evenimentului de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă pentru prezidenţiale, dacă preşedintele actual Klaus Iohannis a vorbit vreodată "despre popor, tradiţii" la o emisiune televizată.

"Doamna premier, dragi prieteni, stimaţi colegi, de 15 ani toţi preşedinţii României au dus o luptă cu propriul lor popor, au încercat să îl dezbine, au decredibilizat tot ce funcţionează în România. Actualul preşedinte Werner Iohannis, l-aţi văzut vreodată să vorbească într-o emisiune televizată despre popor, tradiţii? Astăzi mai mult ca oricând România are nevoie de un preşedinte social-democrat, astăzi România are nevoie de Viorica Dăncilă preşedinte. Noi cei de aici, această familie minunată, am luptat şi vom lupta cu cei care doresc distrugerea României. Observăm că Guvernul nostru a făcut şi a realizat mai multe decât toate guvernele de dreapta la un loc. Am reuşit să dăm respectul şi calitatea de a fi pensionar. Pentru că bunicii noştri sunt cei care s-au sacrificat pentru România. Am reuşit să dăm demnitatea de a fi profesor. Ei ce au făcut? Ce ştiu mai bine. Să distrugă, să dezbine, să taie. Oameni buni, vă îndemn să ne unim în jurul doamnei preşedinte Viorica Dăncilă, să îi dăm toată energia şi forţa noastră. Împreună, uniţi, nimeni şi nimic niciodată nu ne va putea opri", a declarat Marius Dunca, sâmbătă, la Romexpo.

UPDATE 12.30 Şerban Valeca: Noi în Argeş o vedem pe Viorica Dăncilă ca o gospodină

Preşedintele PSD Argeş Şerban Valeca a declarat, sâmbătă, că organizaţia social-democrată pe care o conduce o vede pe Viorica Dăncilă, liderul partidului şi candidatul la prezidenţiale, "ca o gospodină".

"Toată Muntenia este aici ca să spună un singur lucru, votăm PSD, votând Viorica Dăncilă. De ce Viorica Dăncilă? Antevorbitorii mei au prezentat-o deosebit. Noi în Argeş o vedem ca o gospodină, ca un om dintre noi, un om care deşi a deţinut funcţii publice a avut grijă de medici, profesori, de tineri. Un om cu inimă de român, cu multă tărie. Votăm Viorica Dăncilă, votăm România", a declarat vicepreşedintele PSD Şerban Valeca, sâmbătă, la Romexpo, la evenimentul de lansare a programului Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă îşi prezintă programul de candidat la prezidenţiale, sâmbătă, la Romexpo, începând cu ora 11.00. Aceasta este şi ziua în care a început oficial campania electorală pentru alegerile din luna noiembrie.

UPDATE 12.20 Preşedintele PSD Caraş-Severin: Viorica Dăncilă este sub o continuă presiune, de la Cotroceni, partide

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, a declarat, sâmbătă, că liderul PSD Viorica Dăncilă a fost de la preluarea mandatului de premier sub o continuă presiune, din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi din partea partidelor.

"Eu mă regăsesc în candidatul nostru care face cu mult curaj ceea ce face. Încă de la preluarea mandatului este sub o continuă presiune, presiune de la Cotroceni, de la partide, altădată de la oameni de la care nu se aştepta, dar noi femeile suntem puternice. Avem grijă de casă, de copii, de cei dragi, de familie. M-am întrebat de multe ori de ce doamna preşedinte nu renunţă la această luptă. Pentru că pentru Viorica Dăncilă casa şi familia ei este România. Şi membri familiei noastre sunt românii şi pentru aceasta trebuie susţinută cu toată forţa. De aceea noi bănăţenii din regiunea Vest, prin preşedintele Laurenţiu Nistor din Hunedoara, prin domnul Dobra Călin de la Timiş. Lângă mine e şi o distinsă doamnă, ministrul Natalia Intotero şi subsemnata preşedinta organizaţiei Caraş Severin", a declarat Luminiţa Jivan, sâmbătă, la Romexpo, la evenimentul de lansare a programului Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale.

Aceasta a mai spus că Viorica Dăncilă poate fi prima femeie preşedinte care are de asemenea experienţă de premier.

"Este lupta la care toţi ne-am înhămat şi cu toţii dacă ne mobilizăm câştigăm. Viorica Dăncilă poate fi prima femeie şef de stat care să aibă experienţa de premier, care înţelege că un Guvern trebuie sprijinit şi nu blocat. Pentru o Românie prosperă, pentru binele naţiei noastre, haide să votăm în 10 noiembrie, Viorica Dăncilă preşedinte", a declarat Jivan.

UPDATE 12.17 Olguţa Vasilescu, atac dur la Victor Ponta: Să ne caute mesajele în frigider

Olguţa Vasilescu: Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai Dreapta, joi au sărbători cu şampanie şi apoi au văzut 1.000 de km de autostradă construiţi de PNL, au văzut trenurile aducânt Diaspora acasă, au văzut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis şi au văzut cum au dat năvală investitorii străini

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu l-a criticat sâmbătă pe Victor Ponta spunând că din cauza trădării lui, PSD, un partid de 40%, va ajunge în opoziţie. Vasilescu i-a transmis şi un mesaj făcând referire la fabula "Toporul şi pădurea", de Grigore Alexandrescu.

Citeşte continuarea...

UPDATE 12.00 Gabriela Firea: Avem un preşedinte care este foarte bun prieten cu verbul "a pleca"

Gabriela Firea l-a criticat sâmbătă, la evenimentul în care Viorica Dăncilă îşi prezintă programul de candidat la prezidenţiale, pe actualul şef de stat pentru lipsa de activitate în mandatul său, dar şi pentru că vrea să îşi pună "un om de casă" la Guvern.

"Nu conteaza de câte ori cazi, ci de câte ori poţi şi ştii să te ridici. Iar partidul nostru a trecut prin foarte multe, istoric vorbind, şi de fiecare dată, întorcându-se la popor a devenit principala forţă din România. Cum cine doreşte preşedintele să o înlocuiască pe doamna premier?! Cu un om de casă, care atunci când a fost ministru al Transporturilor nu a construit nici măcar un km de autorstradă. Ca să ştie toţi românii despre ce este vorba. Acelaşi domn care va prelua probabil frâiele ţării a fost viceprimar al Capitalei. A fost pe punctul de a falimenta şi de a închide termoficarea şi cetăţenii să plătească de 4-5 ori mai mult. Asta va face şi la guvernare: facturile să crească, să scadă salariile şi pensiile", a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a lansat un atac şi la adresa preşedintelui Kaus Iohannis.

"Avem un preşedinte care este foarte bun prieten cu verbul a pleca. Pleacă foarte des în concediu. Şi îşi pleacă de asemenea capul atunci când îl întrebăm ce a făcut în ultimii cinci ani. Aceşti oameni vor să acapareze România pentru un cerc restrâns de prieteni, ca să se îmbogăţească şi ţara să sărăcească. Permitem aşa ceva? Avem nevoie de un preşedinte puternic, cu sentimente, cu normă întreagă, nu unul în concendii. Acela nu este decât candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă. Pentru că PSD este singurul partid care a făcut lucruri concrete pentru România. Membri PSD au contribuit la intrarea în UE şi Alianţa Nord Atlantică. Vă spun ce au făcut ei. Week-end-uri prelungite şi concedii. Mai vrem aşa ceva? Eu cred că nu",a mai spus Firea.

Aceasta a făcut referire şi la USR: "La Bucureşti USR este condus de oameni care sunt dovediti ca au făcut politie politică. Ăştia sunt oamenii de tip nou".

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va transmite Curţii de Apel Bucureşti o acţiune astfel încât instanţa să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securităţii,

UPDATE 11.15 Viorica Dăncilă condiţionează susţinerea unui Guvern de pactul pentru bunăstare pe care l-a propus

Viorica Dăncilă a declarat că, în cazul în care PNL şi Klaus Iohannis chiar nu au intenţia de a tăia pensiile şi salariile atunci să semneze pactul pentru bunăstare pe care l-a propus. În aceste condiţii, atât ea, cât şi PSD vor susţine formarea unui nou Guvern.

„M-aş bucura pentru acest lucru, dar noi am mai auzit astfel de lucruri şi pe urmă s-a întâmplat altfel. Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile şi salariile să semneze pactul pentru bunăstarea românilor. Dacă semnează vom susţine (noul Guvern – n.r.). Noi nu vrem ca ţara să stea în instabilitate”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă, înaintea participării la evenimentul de lansare a programului de candidat, la Romexpo.

Aceasta a adăugat că PSD doreşte să existe cât mai rapid un nou guvern, deoarece pe primul plan este stabilitatea ţării.

„Aşa cum am spus, noi vrem să vină un guvern cât mai repede, să fie desemnat cât mai repede un premier, să îşi formeze repede Cabinetul, pentru că pentru mine, pentru PSD, este important în primul rând ce se întâmplă în această ţară”, a completat Dăncilă.

Social-democraţii au acuzat PNL şi pe şeful statului Klaus Iohannis că doresc să taie pensiile şi salariile românilor. Opoziţia a infirmat, de fiecare dată acest lucru.

Încrederea Cabinetului Dăncilă a fost retrasă, după adoptarea moţiunii de cenzură în plenul reunit de joi al Parlamentului.

Anterior, Viorica Dăncilă a propus partidelor politice un pact pentru bunăstarea românilor.

UPDATE 11.10  „Nu a greşit Mihai Fifor. Vrem ca mai mulţi colegi să se implice în campanie”

Viorica Dăncilă a afirmat, întrebată cu ce a greşit Mihai Fifor de a fost schimbat din funcţia de şef al campaniei electorale, că acesta nu a greşit, însă PSD vrea ca mai mulţi colegi să se implice pentru a maximiza şansele partidului la prezidenţiale. 

„Nu a greşit Mihai Fifor. Nu aş interpreta aşa. Mihai Fifor este un om implicat, dar vrem ca mai mulţi colegi să se implice în organizare şi în deplasările în teritoriu vrem ca mult mai mulţi să ne implicăm pentru a avea şanse cât mai mari să câştigăm”, a declarat Viorica Dăncilă, înainte de a participa la evenimentul de lansare a programului de candidat, sâmbătă la Romexpo.

„Avem pe fiecare regiune, pentru a eficientiza activitatea. Avem pe fiecare regiune câte un responsabil de campanie. Luni vom fi la sediul din Kiseleff şi vom face o echipă mult mai puternică. Vrem acest lucru pentru că ne dorim să câştigăm şi fiecare colegi, fiecare colegă din PSD, din conducerea partidului vrea să se implice. Pe mine m-a bucurat foarte mult decizia colegilor şi colegelor mele de ieri”, a completat Dăncilă.

Coordonatori de campanie vor fi Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu, potrivit unei decizii a CEx al PSD de vineri seară. Anterior, secretarul general al PSD Mihai Fifor era şeful campaniei electorale.

Unii social-democraţi au propus şi suspendarea lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general al PSD, însă Viorica Dăncilă s-a opus. Propunerea nu a fost supusă la vot, au precizat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă îşi prezintă programul de candidat la prezidenţiale, sâmbătă, la Romexpo, începând cu ora 11.00. Aceasta este şi ziua în care a început oficial campania electorală pentru alegerile din luna noiembrie.

Anterior, liderul PSD a vorbit despre o broşă specială de campanie, despre care a spus că speră ca fiecare să o poarte, deoarece „trebuie să avem o inimă românească”.

La această lansare sunt aşteptate să participe în jur de 10.000 de persoane.

Evenimentul are loc după ce a fost retrasă încrederea Guvernului, prin adoptarea moţiunii de cenzură, joi, în plenul reunit al Parlamentului.

Pe 24 august, social-democraţii s-au reunit la Parlament, la Congresul PSD care a marcat lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă pentru un mandat la Cotroceni. La acea reuniune a participat şi preşedintele PES, Sergei Stanishev, care a avut un discurs de susţinere a candidatei PSD. La evenimentul din 24 august au fost prezenţi 1.107 delegaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici