LIVE-TEXT  Mark Rutte: "Voi, toţi, sunteţi o legătură crucială dintre Marea Baltică şi Marea Neagră. Împreună, stăm umăr la umăr împotriva războiului lui Putin de agresiune"

  • Iohannis: România, precum şi întreg flancul estic şi comunitatea internaţională resimt din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent, generate de războiul brutal dezlănţuit de Rusia împotriva Ucrainei.
  • Iohannis: Dragi militari olandezi, vă mulţumesc pentru eforturile pe care le depuneţi alături de colegii francezi, belgieni şi români pentru a sprijini apărarea noastră, a Europei.
  • Rutte: Când eram tânăr, era de necrezut, dar ani mai târziu, România şi Olanda, Belgia şi Franţa lucrează împreună într-o alianţă
  • Rutte: Voi, toţi, sunteţi o legătură crucială dintre Marea Baltică şi Marea Neagră.
  • Rutte: Împreună, stăm umăr la umăr împotriva războiului lui Putin de agresiune.
4134 afișări
Imaginea articolului Mark Rutte: "Voi, toţi, sunteţi o legătură crucială dintre Marea Baltică şi Marea Neagră. Împreună, stăm umăr la umăr împotriva războiului lui Putin de agresiune"

Administraţia Prezidenţială (FOTO)

 

Mark Rutte şi-a ţinut discursul prin care a mulţumit României pentru ospitalitate şi pentru solidaritatea de care dă dovadă în cadrul alianţei împotriva regimului putinist. 

RUTTE: "Domnule preşedinte, excelenţele voastre, este o onoare să fii aici, alături de grupul special de oameni. Când eram tânăr,  era de necrezut, şi ani mai târziu, România şi Olanda, Belgia şi Franţa lucrează împreună într-o alianţă.

Suntem aliaţi NATO de 18 ani, iar azi parteneriatul este mai puternic ca niciodată.

Împreună, stăm umăr la umăr împotriva războiului lui Putin de agresiune. Cu cât încearcă mai mult să ne separe, cu cât devenim mai apropiaţi. Fiecare din voi staţi gata să ne apăraţi în caz de necesitate. Voi, toţi, sunteţi o legătură crucială dintre Marea Baltică şi Marea Neagră. Noi stăm fermi ca prieteni ai Ucrainei şi apărători ai democraţiei şi libertăţii, valori ce nu vor fi niciodată predate.

Aş vrea să-i mulţumesc guvernului României pentru ospitalitate.

Domnule preşedinte, domnule prim-ministru, mulţumesc.

Mi-ar plăcea să le mulţumesc şi colegilor francezi,  şi belgieni.

Urez fiecărui grup succes! Mulţumesc". 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 12 octombrie 2022, la Cincu, judeţul Braşov, o alocuţiune în cadrul vizitei la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, împreună cu Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

IOHANNIS:

"Domnule Prim-ministru Mark Rutte, dragă Mark, Domnule Prim-ministru Nicolae Ciucă, Excelenţe, Dragi militari,  

Sunt bucuros că-l avem azi invitat aici pe domnul prim-ministru regatului Ţărilor de Jos,  într-un moment important, dar şi dificil pentru securitatea europeană şi euro-atlantică. 

România şi Ţările de Jos sunt state prietene, partenere şi aliate în cadrul UE şi al NATO. 

Ţările noastre împărtăşesc aceleaşi valori democratice şi împărtăşesc împreună interesele de securitate, de pace şi de prosperitate.

Vizita în România domnule prim-ministru reprezintă expresia relaţiilor aprofundate pe care le are România cu Ţările de Jos în domeniul apărării şi securităţii. 

Domnule prim-ministru, îţi mulţumesc pentru prezenţa militarilor ai Ţărilor de Jos în România. 

România, precum şi întreg flancul estic şi comunitatea internaţională resimt din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent, generate de războiul brutal dezlănţuit de Rusia împotriva Ucrainei.

Dragi militari olandezi, vă mulţumesc  pentru eforturile pe care le depuneţi alături de colegii francezi, belgieni şi români pentru a sprijini apărarea noastră, a Europei. Le mulţumesc şi celorlalţi aliaţi pentru descurajare şi apărare din flancul estic al Europei. Prezenţa dumneavoastră demonstrează unitatea, coerenţa şi capacitatea  de reacţie care definesc NATO, cea mai importantă alianţă politico-militară din istorie, şi pe noi ca aliaţi. Împreună cu aliaţii români, faceţi Europa mai sigură şi protejaţi democraţia, statul de drept, drepturile omului şi drepturile fiecărei naţiuni de-aşi alege singură cursul de politică externă şi securitate. 

Vă doresc succes în activităţile de pregătire şi în misiunile pe care le veţi desfăşura alături de militarii români. Împreună suntem mai eficienţi, mai credibili, mai puternici în asigurarea unui climat mai stabil pentru societăţile democratice.

Vă mulţumesc tuturor!". 

 

Miercuri, 12 octombrie, prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos a venit în vizită în România pentru a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, la Centrul de Instruire Întrunită Getica. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici